Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Tog og totempæler i Stanley Park

Stanley Park er Vancouvers grønne hjerte. Disse 400 hektarene med naturskjønnhet er stedet der innbyggerne i Vancouver kommer for å leke, og her er det definitivt mye å finne på! Den mest populære attraksjonen er Seawall, en 22 kilometer lang vegg langs vannet som går rundt nesten hele Stanley Park.

Daglig strømmer joggere, turgåere, skatere og syklister til Seawall i stort antall. Veien er perfekt for en mengde idretter, og har dessuten en praktfull utsikt mot havet og fjellene. Byggingen av Seawall tok til i 1917 for å forhindre erosjon langs kysten. Det tok seksti år å fullføre Seawall, men ifølge innbyggerne i Vancouver var dette et av byens beste utbyggingsprosjekter.

Stanley Park sett fra luften
Stanley Park sett fra luften

Vancouver

Miniatyrtoget i Stanley Park

Miniatyrtoget i Stanley Park

En av de hyggeligste måtene å utforske parken på er med miniatyrtoget - Stanley Park Miniature Train. Toget følger et to kilometer langt spor gjennom vakker natur, over broer og gjennom tunneler. Lokomotivet er en kopi av Canadian Pacific Railway # 374, det første passasjertoget som ankom Vancouver i 1887. Et par ganger i året tilbys spesielle tematurer. I oktober blir det et spøkelsestog for Halloween, og i juleferien går det som Bright Nights Christmas Train gjennom en magisk opplyst park.

Fargerike totempæler

Den mest berømte attraksjonen i Stanley Park er samlingen av totempæler i Brockton Point. I årenes løp har en rekke totempæler blitt funnet i Vancouver og områdene omkring. Kopier av disse totempælene stilles ut i parken - originalene, mange av dem datert til 1880-tallet, befinner seg i ulike museer. Pælene er utskåret av gamle indianerstammer, og forteller mytiske historier. Alle de ni pælene unntatt én er malt. Den niende, umalte pælen ble satt opp i 2009 av Robert Yelton, et medlem av Squamish-stammen, for å markere stedet der Yelton-familien opprinnelig bodde. Totempælen er en hyllest til moren hans, et av de siste menneskene som bodde i Stanley Park.

Totempæler i Stanley Park
Vancouver akvarium

Vancouver akvarium

Vancouver akvarium står midt i Stanley Park. Der lever det mer enn 50 000 dyr, inkludert havotere, delfiner, anakondaer og haier. De svømmer rundt i store vanntanker, som også viser andre former for sjøliv, som koraller, sjøstjerner og vannplanter. Akvariet er opptatt av bevaring av havene, og skaper bevissthet omkring saken blant de besøkende gjennom ulike interaktive utstillinger. Fortjenesten fra billettsalget brukes til å finansiere ulike bevaringsprosjekter.

Stanley Park Hollow Tree

Stanley Park Hollow Tree har en spesiell plass i hjertet til mange av innbyggerne i Vancouver. Treet er mellom 700 og 800 år gammelt, og har en stor åpning nederst i stammen. Opp igjennom historien har syklister, biler og til og med elefanter posert i åpningen i treet. En kraftig storm i 2006 skadet treet, og av sikkerhetsgrunner ble det planlagt å felle det hule treet. En gruppe beboere mislikte denne beslutningen, og gikk til aksjon. Etter en massiv pengeinnsamling hadde gruppen skaffet midler nok til å stabilisere treet. Takket være deres innsats er Hollow Tree fortsatt en del av Stanley Park.

Det hule treet i Stanley Park