Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Reis verden rundt i Miniatur Wunderland

Har du alltid hatt lyst til å ta toget gjennom de sveitsiske Alpene, Las Vegas og over fjordene i Skandinavia? I Miniatur Wunderland, verdens største utstilte modelljernbane, kan du reise verden rundt – på én dag. Den 13 kilometer lange jernbanestrekningen dekker de vakreste modellandskaper, der de små menneskene lener seg ut for å se nordlyset, smake på sveitsisk sjokolade eller kikke etter fly.

Fra høyhastighetstog til brannbiler, fly og cruiseskip: Alt i Miniatur Wunderland kjører, seiler eller beveger på seg. De vakre kopilandskapene har over 900 tog, 335 000 lys og 215 000 miniatyrmennesker – en morsom opplevelse for folk i alle aldre. Se nøye på detaljene, for de som har laget denne miniatyrverdenen har gjemt noen morsomheter her og der. Miniatur Wunderland er ligger sentralt i Hamburgs historiske lagerstrøk Speicherstadt.

Lagerdistriktet Speicherstadt
Lagerdistriktet Speicherstadt

Hamburg

Verden rundt med tog

Miniatur Wunderland er inndelt i åtte seksjoner: Sveits, Østerrike, Amerika, Skandinavia, Hamburg, Harz, fantasibyen Knuffingen, og Knuffingen Lufthavn. Når du kommer inn, får du umiddelbart øye på en av attraksjonene: et Sveits i miniatyr. Tog tøffer opp og ned gjennom de vakre dalene, langs landsbyer og over elver. Gå gjennom en mørk hule full av grotter og stalaktitter, og opp én etasje for å se nærmere på den snødekte toppen av Matterhorn.

Fantasibyen Knuffingen er en livlig by med 6 000 innbyggere. Trafikken der er veldig hektisk, men når det bryter ut brann, er brannfolkene raskt på pletten. Knuffingen lufthavn er også svært travel: fly tar av kontinuerlig fra den 14 meter lange rullebanen. Noen meter lenger bort ligger Harz, et grønt, kupert landskap med pittoreske tyske landsbyer. Ta en kikk på det digre tivoliet som er rigget opp – en munter plass med mer enn 30 000 fargede lys.

Har du alltid hatt lyst til å besøke Grand Canyon eller gå fottur gjennom Rocky Mountains? Her har du sjansen. Besøk Amerika, der de vakreste landskapene i USA er gjenskapt til minste detalj. Se etter alligatorer i Everglades, se en totempæl i en indiansk landsby eller se en runde rulett i Las Vegas.

Skandinavisk navigasjon

Et vintereventyrland

En av de mest imponerende designene er Skandinavia, en rekke av fjell, fjorder, enger og fremfor alt store mengder vann – nesten 30 000 liter. Seil over Nordishavet og se hvordan kystlandskapet endrer seg ved flo og fjære. En flokk reinsdyr er på vei gjennom snøen, og på toppen av et fjell ligger det fortryllende Egeskov Slott. Hvis du ser godt etter kan du også få øye på Pippi Langstrømpe. Gå ikke glipp av det magiske nordlyset, som lyser opp himmelen når det er mørkt.

Foto

  • Skandinavisk navigasjon: Anthony Gurr, Flickr