Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Reis tilbake i tiden på Suomenlinna

Helsinki er omgitt av en rekke øyer. Den best kjente øygruppen er Suomenlinna. Takket være de mange godt bevarte historiske bygningene er et besøk her som å reise tilbake i tiden. En av de største attraksjonene er fortet fra det 18. århundre, som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991.

Fergen fra havnen i Helsinki til øya tar om lag 20 minutter. Underveis kan du nyte den vakre utsikten mot byen, de store båtene og flere småøyer, noen bebodde og andre ubebodde. På Suomenlinna bor det om lag 900 mennesker. Øya har et stort nettverk av turstier, restauranter, butikker og til og med en strand.

Et paradis for museumselskere

Med sine seks museer er Suomenlinna et populært reisemål for museumselskere. Suomenlinna-museet viser en videopresentasjon om byggingen av fortet, kampene som fant sted her og dagliglivet på øya. Ehrensvärd-museet ligger i den tidligere boligen til hærkommandanten, i borggården i fortet, og har et vakkert restaurert interiør. Samlingen omfatter modellskip, våpen og ulike malerier av Suomenlinna fra 1700 -tallet.
Barna vil stortrives i leketøysmuseet, fullstappet som det er av tog, lekesoldater, dukkehus og andre leker. De eldste gjenstandene i samlingen dateres tilbake til begynnelsen av 1800 -tallet. Vesikko-ubåten fra 1933 er et museum i seg selv, og er en svært populær attraksjon. Etter andre verdenskrig forbød Paristraktaten Finland å ha ubåter. Alle ubåtene ble ødelagt, unntatt Vesikko. Suomenlinna har også et militærmuseum og et tollmuseum.
Vesikko-ubåten fra 1933
Suomenlinna fort

“Suomenlinnas historie, kultur og natur”

Fortets historie

Byggingen av fortet tok til i 1748 for å beskytte landet mot russerne i tiden da Finland var under svensk herredømme. Fortet ble opprinnelig kalt Sveaborg, det svenske fortet. Få år senere ble den imponerende Kongeporten oppført for å markere et besøk av svenskekongen Adolf Fredrik. Fortet var imidlertid ikke nok til å holde russerne unna, og i 1808 erobret de Finland. Over et århundre senere erklærte Finland sin uavhengighet, og fortet ble omsider finsk eiendom. Navnet taler for seg selv: Suomenlinna (finsk fort).
Under oppføringen av fortet ble det bygget trehus for soldatene og offiserene. De er fortsatt bebodd, eller har blitt omgjort til atelierer, restauranter og kunstgallerier. I løpet av de siste tiårene har Suomenlinna blitt et trivelig, bilfritt sted i utkanten av Helsinki. Folk fra hovedstaden drar ofte hit for en kulturell utflukt, en piknik, en spasertur eller en dag på stranden.