Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Tropiske Keys

Om lag 1 700 øyer med palmetrær, omgitt av asurblått hav og bare tilgjengelig via en 205 kilometer lang motorvei rett over havet: Velkommen til Florida Keys. Denne øygruppen kalles ofte "USAs Karibia", og tilbyr et bredt utvalg vannaktiviteter, fra fisking og dykking til seiling og kitesurfing. Følg motorveien ut i havet og opplev fargene på Keys!

Hav så langt du kan se – det er det som dominerer utsikten når du kjører fra Florida til Key West, den vestligste av Keys-øyene og det sørligste punktet i USA. Av de hundrevis av øyene som utgjør Keys, er bare et titalls bebodde. De opprinnelige innbyggerne på Keys kom fra Bahama, og ble kalt "conchos". Nå er dette et vanlig navn på alle innbyggerne på øygruppen.

Solrike Key West

Kultur på Key West

Key West er uten tvil den mest populære øya. I tillegg til det avslappende tropiske klimaet, har denne øya også et bypreg. Livlige Duval Street har et titalls klubber, barer og restauranter. Å leie en sykkel er en glimrende måte å få god oversikt over øya. Key West var en gang hjemstedet til forfatteren Ernest Hemingway, som bodde her og jobbet med bøkene sine fra 1931 til 1939. Huset hans på Whitehead Street er nå et museum. Den koloniale bygningen er møblert slik den var da Hemingway bodde der. Sloppy Joe’s, baren der forfatteren var stamgjest, er også verdt et besøk – spesielt ettersom det var Hemingway som fant på navnet på baren, som opprinnelig het the Silver Slipper.

Tarponfiske

Det sier seg selv at Keys er et fantastisk sted for fiske. En fisk som enhver fiskeentusiast håper å fange minst én gang, er tarpon. Denne utrolig sterke fisken lever i farvannet rundt Keys og kan fanges hele året, men sjansen er størst fra mars til juli. Spesielt mange fiskerbåter legger ut fra Key West og øya Islamorada. Guiden vet nøyaktig hvor disse havmonstrene kan fiskes.
En tarpon i en fiskestim
Solstrålene opplyser korallene

Fargerike korallrev

Lower Keys er de av øyene som er minst påvirket av mennesker, og er berømte for sin vakre natur. Disse øyene er spesielt populære blant snorklere og dykkere. Det gigantiske Looe Key-revet er spektakulært. Klippeveggene er dekket av harde og myke koraller, med fargerike tropiske fisker som svømmer omkring. Du kan også dykke etter vrak i Lower Keys. Adolphus Busch Sr. sank her i 1998. Nå som den ligger på havbunnen, huser den en mengde sjøarter.