KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Tropiske Soberania nasjonalpark

Bare 30 minutters kjøring fra Panama by ligger Soberania nasjonalpark, en grønn, tropisk verden. I denne regnskogen finnes hundrevis av dyre- og plantearter, og den er spesielt kjent for sine 525 forskjellige fuglearter. Det går mange dagsturer fra Panama by, men for virkelig å få en smak av regnskogen, bør man være i parken i noen dager og overnatte i jungelen.

Det er verd å tilbringe en natt i jungelen, ettersom regnskogen først våkner virkelig til live etter solnedgang. Stillheten blir brutt av mystiske lyder, skrikende aper og spillende sirisser. Besøkende har to overnattingsmuligheter å velge mellom i regnskogen: luksuriøse Gamboa Rainforest Resort, og det mindre Canopy Tower. Sistnevnte holder til i et tidligere amerikansk radartårn. Rommene ligger høyt over jungelen, med storartet utsikt over regnskogen.

Gulryggtrupialen i Soberania nasjonalpark

Fugler langs Pipeline Road

Pipeline Road, en 17 kilometer lang vei gjennom den tette jungelen, er et av verdens mest berømte fugleobservasjonssteder. De første kilometerne er lett tilgjengelige til fots, men for å fullføre hele ruten er det best å kjøre med jeep. Underveis er det flere utkikksplattformer der fuglekikkerne ved hjelp av kikkert kan få øye på gjøk, motmot, trogon og spraglete kotingaer, for bare å nevne noen av artene som finnes her. Hvis du vil vite mer om de tropiske fugleartene i parken, kan du besøke Panama Rainforest Discovery Center. Senteret har også et førti meter høyt utkikkstårn med fantastisk utsikt over regnskogen.

Kapusineraper på Monkey Island

En øy full av aper

Et annet interessant reisemål er Monkey Island, en øy bebodd av en stor gruppe kapusineraper. Du når øya ved å dra over Panama-kanalen til den menneskeskapte innsjøen Gatun. Allerede fra vannet kan du få øye på de typiske, hvite ansiktene til apekattene der de svinger seg fra tre til tre. De er ganske frekke, og kan av og til hoppe om bord i båten for å stjele en appelsinbit. Hold utkikk etter kaimaner og krokodiller på denne båtturen.

Besøk hos en indianerstamme

Selv om regnskogen hovedsakelig er bebodd av dyr, finnes det også noen indianerstammer som holder til i jungelen. Embera-indianerne er en av Panamas 7 opprinnelige stammer, og kan besøkes sammen med en guide. Besøkende reiser i en lang, smal båt som følger Charges-elven dypt inn i regnskogen. Indianerne livnærte seg tidligere av jordbruk, men det er ikke tillatt etter at regnskogen ble gjort til nasjonalpark. I dag er turisme den viktigste inntektskilden deres. Indianerne i landsbyen kler seg i tradisjonelle kostymer, og introduserer gjestene for sine gamle tradisjoner og sin særegne livsstil.

Indianere i landsbyen Embera