Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Under vann i Two Oceans Aquarium

Two Oceans Aquarium gir deg et innblikk i livet i to ulike havområder. Cape Town ligger der Atlanterhavet og Det indiske hav møtes, og byr på et undervannsliv med stort artsmangfold.

Vanntanken i den enorme I&J Predator Exhibit inneholder to millioner liter vann. Den huser en av akvariets største attraksjoner: sandtigerhaien. Du kan gå rundt hele tanken, og til og med gjennom en tunnel som går rett gjennom utstillingen. Haiene mates hver ettermiddag kl. 15.30. I tillegg til haiene huser tanken også andre tropiske rovfisker, som stimer av leerfisk og gulhaleflyndre.

Dykke blant haier

I akvariet har man en enestående mulighet til å dykke i to forskjellige tanker. Erfarne dykkere kan svømme i tareskogen i Ocean Basket Kelp Forest Exhibit. Mer fryktløse svømmere kan dykke blant haiene i I&J Predator Exhibit. Dykkerne er ikke i bur, men svømmer fritt blant de store rovdyrene. Heldigvis står disse haiene på listen over "vennlige haiarter", så dykkingen er trygg. I tillegg til et visst mot, må dykkerne også ha godkjent dykkelisens.

En dykker i I&J Predator Exhibit
"Berøringsbassenget" i Atlantic Ocean Gallery

To helt forskjellige hav

Utstillingen The Oceans of Contrast er inndelt i to deler. The Atlantic Ocean Gallery viser livet i det kalde Atlanterhavet. Her vil du møte du den svært sjeldne knysna-havhesten eller stå ansikt til ansikt med en gigantisk edderkoppkrabbe. I "berøringsbassenget" kan besøkende føle teksturen i anemoner, sjøstjerner og tare. The Indian Ocean Gallery fokuserer på livet i det varmere Indiske hav - denne utstillingen er full av tropiske fisker, og er en eksplosjon av farger.

Mystiske tareskoger

Tareskoger er et vanlig fenomen i havområdene rundt Cape Town. Besøkende i akvariet kan utforske det unike økosystemet i disse undervannsskogene. The Ocean Basket Kelp Forest Exhibit er en undervannsskog der det vokser meterhøye planter. De lange stenglene skaper et mystisk miljø og gir tilflukt til hundrevis av fargerike fisker som skjuler seg i denne skogen.
En annen attraksjon er Sappi River Meander, som følger en elv fra kilden langt oppe i fjellene og helt ned til munningen, der elven renner ut i havet. Bølgene slår mot den menneskelagde stranden, ved siden av en koloni afrikanske pingviner. Ungene som fødes i akvariet blir ofte plassert ut i naturen. Langs elven vokser det vakre tropiske planter, og vannet faller i brusende fosser. Det finnes også en froskedam der du kan lære mer om disse amfibiene.

Den afrikanske pingvinen