Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Victoria Square: byens hjerte

Victoria Square er Birminghams hjerte. De fleste evenementene i byen finner sted her, og her står også det imponerende Rådhuset og Council House. Plassen er lett å finne. De store gatene New Street, Paradise Street og Colmore Row møtes her, og plassen ligger på en viktig gågate som går fra Bull Ring til Brindleyplace. Her er det fint å ta en pause for å beundre arkitekturen, for eksempel den store trappen foran Council House.

Denne sentralt beliggende plassen ble tidligere kalt Council House Square. Den fikk sitt nåværende navn i 1901, da en statue av dronning Victoria ble avduket. Dronningen døde bare tolv dager senere. Her kan man også beundre flere andre kunstverk, for eksempel "Elven", en interessant skulptur av en badende kvinne. På hjørnet av plassen står Birmingham Museum and Art Gallery – en besøk i dette store museet kan varmt anbefales.

Victoria Square er Birminghams hjerte
Victoria Square er Birminghams hjerte

Birmingham

Imponerende arkitektur på plassen

En av de mest markante bygningene på Victoria Square er Rådhuset, med sine imponerende hvite pilarer. Arkitekturen er inspirert av den romerske byggestilen - bygningen skal visstnok ligne på tempelet for Castor og Pollux i Forum Romanum i Roma. Bygningen ble innviet i 1834 som hovedsete for Birmingham Triennial Music Festival. Den ble raskt byens viktigste konsertsal. Selv i dag brukes den ofte til arrangementer, fra jazz- og popkonserter til danseforestillinger og moteoppvisninger.

Council House er lett å kjenne igjen på det store klokketårnet, som Birminghambeboere (kjent som brums) kaller "Big Brum". Council House består av to deler: Birminghams bystyre holder til på siden som vender mot Victoria Square, mens den andre delen av bygningen huser Birmingham Museum and Art Gallery. Dette store museet har en lang rekke utstillinger, fra britiske tegninger og malerier til smykker og arkeologiske funn fra Det fjerne Østen, som India og Egypt, samt fra Latin-Amerika.

En stor, vakker kvinne bader i fontenen midt på plassen. "Elven" ble skapt mellom 1992 og 1994 av Dhruva Mistry,og fremstiller ungdommelighet og evighet. Hele kunstverket, inkludert fontenen, består av fire deler – ved siden av "Elven" finnes også "Vokterne" (to mytiske figurer), "Ungdom" (to barn) og "Objektvariasjoner" (to obelisker).

+ Les mer

Se på kartet

Victoria Square, Birmingham, United Kingdom

“Kunder på Post Office Vaults får stempel i ølpasset”

Stempel i ølpasset

Etter å ha vandret rundt på Victoria Square, kan du slukke tørsten på Post Office Vaults. Denne moropuben på den andre siden av Paradise Street serverer 343 ulike ølsorter fra hele verden. Be om et ølpass, så vil bartenderne stemple ølsortene du har prøvd. Det er en fin måte å reise verden rundt på. Folk som liker sider er også velkomne - puben har mer enn 13 sidersorter.