Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Vintage i Latinerkvarteret

Det sjarmerende Latinerkvarteret har fått navn etter universitetet, som har ligger der i flere hundre år. Og mens navnet kan få deg til å tenke på Latinerkvarteret i Paris, har dette bortgjemte strøket midt i København en helt annen karakter. I tillegg til universitetsbygningene, huser Latinerkvarteret hippe platesjapper, eksentriske tegneseriebutikker og mange bruktbutikker.

Latinerkvarteret ligger mellom Frue Plads og Gråbrødretorv. I dag er det vanskelig å se at dette en gang var blant de fattigste strøkene i København. Motebevisste dansker kommer hit på jakt etter noe spesielt i designerboutiquene og de trendy moteshoppene som har spesialisert seg på vintage-merker. Etter klesjakten kan du ta med deg byttet til en av de mange koselige kafeene, hvor du kan nyte freden og roen.

En byhage i Latinerkvarteret
En byhage i Latinerkvarteret

København

På utkikk etter vintage-perler

Det er greit å begynne handlerunden på Time's Up i Krystalgade. Bak denne vintage-butikken står en gjeng kritiske fashionistaer som bare plukker de fineste tingene. Designer-atraksjoner henger her side om side med mer ukjente funn. Langs veggene finner du den største samlingen vintage-sko i hele København. Stilett-sko i gull fra Prada, en klassisk trench coat eller en cocktailkjole fra 1950-tallet – denne butikken kan virkelig kalles et Mekka for vintageentusiaster.

Noen få gater unna, hos FN92 Vintage i Larsbjørnsstræde, kan du finne unike hodeplagg. Eieren, Pauli Tvilling, har satt sammen en praktfull kolleksjon av kjoler og tilbehør, inkludert vesker. Hattene er spesielt imponerende. Det eldste er et overstrømmende svart perle-hodeplagg fra 1890. Et annet eksepsjonelt stykke, er et kniplingsbrodert brudeslør fra 1920, komplet med tiara. Hattene kan prøves. Bruk muligheten til å prøve en fancy fjærgreie fra 1930-tallet, eller en av de bredbremmede hattene fra 1970-tallet.

I samme gate finner du Carmen and Fantasio, en av de eldste og beste vintage-shoppene i byen. Selv om butikken ligger i en liten kjeller, har den et stort produktutvalg. Her kan du gjøre virkelige kupp på ting fra 70- og 80-årene, både for menn og kvinner, inkludert flashy solbriller, lærjakker, signalrøde pumps og en overflod av blomstrede bluser. Samlingen er full av morsomme og fantastiske funn som spriter opp enhver garderobe.

Den eldste restauranten i København

Slapp av

Du blir sliten av å shoppe. Heldigvis er det mange trivelige restauranter og koselige kafeer i Latinerkvarteret. På Det Lille Apotek, den eldste restauranten i København, kan du få en deilig lunsj med tradisjonelle danske retter. Hans Christian Andersen var fan av stedet, og var ofte her. Prøv svinestek med rosenkål, rødkål og rugbrød. Hvis du vil ha en drink, kan du gå til den moderne kafeen Dalle Valle på Frue Plads. I tillegg til god kaffe serveres det også utrolig ferske juicer her, for eksempel jordbær med mynte og lime.

Foto

  • Den eldste restauranten i København: Eugene Kim, Flickr