Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Retrobutikker og merke-boutiquer

Milano er himmelen på jord for folk som elsker dyre designermerker som Versace, Prada og Louis Vuitton. I det "Gylne triangel" mellom Via Montenapoleone, Via della Spiga og Via Manzoni finner du de største internasjonale merkene. Men du finner også mange unike boutiquer, spesialforretninger og retrobutikker. Det er det varierte utvalget som gjør Milano til en så attraktiv shoppingdestinasjon.

Det elegante Galleria Vittorio Emanuele II med den 47 meter høye kuppelen ble åpnet i 1877. Arkitekten, Giuseppe Mengoni, døde tragisk like før åpningen, da han falt ned fra taket. Den store glasskuppelen og mosaikkgulvene er spektakulære. Dette galleriet, med barer, restauranter, bokhandlere og motehus, blir av og til omtalt som "Milanos stue" – og det er i så fall stuen til en svært moderne og chic tante!

Det imponerende Galleria Vittorio Emanuele
Det imponerende Galleria Vittorio Emanuele

Milano

Lille Paris

Brera-distriktet ligger bare en kort spasertur fra byens historiske sentrum. Det har alltid vært en kunstnerbydel, der gamle hus med vakre balkonger står tett i tett langs smale, sjarmerende gater. Det overrasker ingen at strøket blir kalt "Lille Paris". Ettersom strøket har blitt stadig mer populært blant japper, har artistene flyktet til Navigli-distriktet. Dagens Brera består av mange spesielle og dyre klesboutiquer, men også rimelige sjapper som selger håndlagde smykker.

Via Solferino, for eksempel, er der du finner butikken Meru, som startet i 1967 med å lage smykker av lær og ull for folk som ikke hadde råd til edelsteiner. Etter at sammensetningen til nabolaget har endret seg, er det nå de velstående som kommer hit for å shoppe unike smykker. I retrobutikken Cavalli e Nastri, litt lengre ned i gaten, kan hardbarkede fashionistaer ha godt håp om å få tak i uvanlige retroklær eller smykker av velkjente designere som Dior, Prada eller Paco Rabanne. Originalitet er nøkkelordet.

“Der det en gang bodde kunstnere, kommer jappene nå for å kjøpe originale håndlagde smykker og retroklær.”

Pyjamas og parfyme

Brera er kjent for det store utvalget av spesialbutikker. Five to Nine, for eksempel, fører bare bomullspyjamaser – for hele familien – i alle farger man kan forestille seg, og i alle størrelser. Og Nicoletta, den stolte eieren av Profumo, selger bare de beste og mest eksklusive parfymene i sin forretning. De søte duftene er kanskje dyre, men de er også virkelig eksepsjonelle.

Hyggelig shopping i via Brera