Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Vandring gjennom fynbos

Innbyggerne i Cape Town drar ofte til Silvermine naturreservat for å puste inn den friske luften og nyte havutsikten. Denne fredelige oasen ligger like sør for den travle byen, i et vidstrakt område mellom Table Mountain, Noordhoek og Sun Valley. Landskapet i Silvermine er hovedsakelig dekket av fynbos. Denne unike vegetasjonen, som er typisk for Cape-regionen, har en rik, stedsegen flora som inkluderer rooibos, aloe og gladioli. Faktisk vokser King Protea, Sør-Afrikas nasjonalblomst, bare her i vill tilstand.

Ettersom plantene, buskene og blomstene i fynbos har ulike blomstringstider, er Silvermine naturreservat et vakkert sted for fotturer når som helst på året. Rutene går gjennom fabelaktige fjell- og kystlandskaper med en overveldende fauna, hvor blant annet solfugler tiltrekkes av gladiolens søte nektar. Du kan velge mellom flere vandreruter med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Sørg for å ta med deg tilstrekkelig proviant for en piknik eller en typisk sørafrikansk braai (grill).

Silvermine-reservoaret

Langs vannet

Fra Ou Kaapseweg kan du følge Silvermine-elven helt til reservoaret. Turen tar om lag en time, og går forbi åkre med sukkerroer, naturlige dammer og myrer. Hold utkikk etter virgilia-treet med de vakre rosa blomstene. Det vokser bare her. Stien ender ved Silvermine-reservoaret, en dam som ble anlagt på 1800-tallet for å skaffe drikkevann. Nå er innsjøen tilholdssted for en flokk egyptiske gjess samt ulike fiskeslag, og det er fint å svømme der eller nyte en piknik under pinjetrærne.

+ Les mer

Hvorfor Silvermine?

Navnet på naturreservatet stammer antakelig fra det 17. århundre, da nederlandske kolonister var overbeviste om at de ville finne sølv i regionen. Men dessverre, etter mange ekspedisjoner ble det aldri funnet noe sølv. Dermed ble det ingen gruvedrift, og fynbos og omgivelsene kan fortsatt beundres i all deres prakt.

Forfriskende dusj

Det er litt av en klatretur, men hvis du tar sjansen på en fottur til Silvermine-fossefallet blir du belønnet med en fantastisk utsikt over dalen. Denne turen blir spesielt anbefalt om vinteren, da fossen er på sitt mest spektakulære. Regn med en forfriskende dusj om du kommer for nær! Fossen er vanligvis uttørket om sommeren, men selv da er turen verdt anstrengelsen, på grunn av de fascinerende ruinene du støter på underveis.

+ Les mer

Fossen om vinteren

Se beliggenheten på kartet

Silvermine-fossen

Panoramisk havutsikt

Elefantøyet

En annen storslagen fottur går til Noordhoek Peak. Til tross for den buktende stien, er den seks kilometer lange turen lett å gå, og langs veien har du utsikt over Cape-halvøya og havet. Du kan også ta en avstikker mot en hule ved navn Elefantøyet (Elephant's Eye). Sett fra øst ser denne utrolige hulen ser ut som et elefantøye, delvis dekket av lysegrønne bregner. Hvis du er sulten etter turen, er dette et fint sted for skottelbraai eller wok.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Elefantøyet

Foto

  • Silvermine-reservoaret: mallix, Flickr
  • Fossen om vinteren: James Cridland, Flickr
  • Panoramisk havutsikt: Chris Preen, Flickr