Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En vandring rundt i landsbyen Bukchon Hanok

På en spasertur rundt i Bukchon Hanok kan du oppleve en tradisjonell koreansk landsby. Landsbyens historie spenner over seks århundrer. Den ligger mellom de to vakreste palassene i byen, Gyeongbokgung og Changdeokgung. I motsetning til andre tradisjonelle landsbyer, ble ikke Bukchon bygget for turister. Det var her herskerklassen bodde under Joseon-dynastiet, og noen få etterkommere av aristokratiet bor her fremdeles.

Joseon-dynastiet (1392-1910) var det lengstlevende keiserlige dynastiet i verdenshistorien, og dominerer fortsatt i stor grad nåtidens Korea. Det kommer tydelig til uttrykk når det gjelder hverdagslige ting som autoritet, respekt for eldre, etikette og språkbruk.

Tradisjonelle Hanok-hus

Landsbyen Bukchon rommer om lag 900 tradisjonelle Hanok-hus. Disse hjemmene er laget av stein, tre, jord og rispapir, og har skråtak. Du kan besøke noen av disse hjemmene, som fortsatt har klassiske interiører med tynne madrasser på gulvene og et lavt spisebord med puter som seter. I andre hus kan du være med på kurs i tradisjonelt håndverk. Takket være disse kursene og de mange museene, inkludert Bukchons museum for asiatisk kunst og Museet for koreansk kunst, blir Bukchon stadig viktigere som senter for kunst og kultur.

“Besøk et Hanok-hus og gjenopplev Joseon-dynastiet”

Gyeongbokgung-palasset

Joseon-gjenstander

I utkanten av landsbyen Bukchon Hanok ligger Gyeongbokgung, det største og viktigste palasset fra Joseon-dynastiet. Det er utsøkt, fra boligseksjonen med kongens og dronningens soverom til banketthallen, der det en gang ble holdt kongelige fester. Den sjarmerende paviljongen på en øy i innsjøen kan også besøkes. Høydepunktet er tronsalen, med sitt grasiøse tak og dekorative takskjegg, vegger og skodder. Det er 300 bygninger alt i alt, med nesten 6 000 værelser. En rundtur i hele palasset tar minst åtte timer.

Rekonstruksjon av Gyeongbokgung

Den første kongen i Joseon-dynastiet beordret byggingen av palasset i 1394. En brann ødela bygningen i på 1500-tallet, men den ble gjenoppbygd fra grunnen av. Under den japanske invasjonen av Korea (1592-1598) ble palasset brent ned til grunnen nok en gang, denne gangen etter ordre fra den japanske keiseren. Gjenoppbyggingen av komplekset tok ikke til før i 1865. Gyeongbokgung kan derfor kalles et nybygg, men det er fortsatt et av de mest imponerende palassene i hele Asia.