Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

På vandring gjennom de buktende gatene i Bilbao

Bilbao er by som nesten var glemt av sine egne innbyggere og som ble oversett av de som kom dit, til tross for at byen har et vakkert bysentrum fra middelalderen like ved elven Nervión. I dag er denne labyrinten av smale, buktende gater fylt av trendy butikker, barer med deilige tapas og solfylte utekafeer. Finn dine egne favorittsteder i skyggen på plassene eller langs elven.

På 1990-tallet var Casco Viejo (gamlebyen) fortsatt et territorium for hjemløse og narkomane. Men i likhet med resten av byen fikk det gamle sentrum nytt liv etter åpningen av Guggenheimmuseet i Bilbao og den påfølgende tilstrømningen av turister. Hjertet av gamlebyen dannes av Siete Calles, de sju gatene mellom den gotiske Santiago-katedralen og den buktende elven, nøyaktig på stedet der Bilbao ble grunnlagt. Her har du 3 tips til en opplevelsesrik dag i – og over – Casco Viejo.

Fasader i Bilbao
Fasader i Bilbao

Bilbao

Romantiske Concordia togstasjon

Eleganse og romantikk langs elvebredden

Langs elven står det fremdeles 3 levninger fra Belle Époque-tiden. Teatro Arriaga ble bygget i 1890 etter modell av Paris Opéra. Bestill på forhånd for å bli med på omvisning eller overvære en forestilling her. Estación de la Concordia fra 1902 er kanskje verdens mest romantiske togstasjon, med en fasade av fargerik keramikk og elegant smijern. Stå opp tidlig en morgen og gå til fascinerende Mercado de la Ribera fra 1929 for å se de teatralske fiskehandlerne fallby dagens fangst.

En tallerken full av pintxos på Plaza Nueva

Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería Vieja, Barrencalle og Barrencalle Barrena: navnene til de sju gatene lyder flott på spansk, men på baskisk blir de enda mer eksotiske - da blir den femte gaten plutselig Harategi Zahar kalea. Denne delen av byen – spesielt rundt Plaza Nueva – er full av tapasbarer, selv om de kalles noe annet her. I Baskerland spiser man ikke tapas, men pintxos, kulinariske kunstverk servert på en cocktailpinne. På Café Bar Bilbao kan du bestille en tallerken med hver eneste pintxo på menyen for 20 euro. Buen provecho!

Ikke tapas, men pintxos i Baskerland
Sug inn atmosfæren på plassene i Bilbao
Ta heisen opp til en fantastisk utsikt

Høyere og høyere

Bilbao er ganske flat langs elvebreddene, men siden resten av byen er ganske kupert, trenger du ikke gå langt for å få flott utsikt over byen. Ta heisen til øvre del av byen fra plassen bak Iglesia de San Nicolás for å få flott utsikt over Casco Viejo, med grønne fjell i bakgrunnen. Basilikaen Nuestra Señora de Begoña, hjemstedet til Bilbaos skytshelgen, ligger en 15 minutters spasertur unna. En eldgammel kabelbane hviner og skriker på vei til toppen av Artxanda og et enda høyere utsiktspunkt med enda videre utsyn.

Foto

  • Sug inn atmosfæren på plassene i Bilbao: Botond Horvath, Shutterstock