Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Wangfujing: Den viktigste handlegaten i Beijing

I en metropolis som Beijing er det selvsagt ingen manko på fine steder å handle, men det er alltid noen områder som peker seg ut. Ta Wangfujing, for eksempel. I tillegg til å være den mest berømte handlegaten i byen, er den også den travleste. På en vanlig hverdag finner du hundretusenvis av mennesker på jakt etter røverkjøp, og i feriesesongen kan antallet overstige en million.

Til tross for menneskemengden er det lett å finne frem mellom de ulike butikkene i Wangfujing. De dyreste merkene er representert, men gaten er også kjent for sine mindre boutiquer, deilige restauranter og ekte, tradisjonelle forretninger med århundrer bak seg. Wangfujing er over 700 år gammel, og kalles ofte Kinas Champs-Élysées.

Gatemat

Når natten faller på i Beijing, samles både lokale folk og turister i Snack Street etter en lang dag med innkjøp. Dette området er en del av nattmarkedet Donghuamen. Her er du omgitt av de mest forlokkende aromaer fra en lang rekke gateboder og restauranter. Området er definitivt verdt et besøk, og utvalget er overveldende – fra krydret nuddelsuppe, lammekebab og kinesiske pannekaker til stekt krokodille og skorpioner på pinne. Du vil kanskje vegre deg for å prøve de mest uvanlige rettene, men synet av hva som tilbys er likevel uforglemmelig.

+ Les mer

Se på kartet

Adresse: Wangfujing, Beijing

Fredelig kirke

Det er også rolige steder i Wangfujing. Noen av dem er som fredelige oaser. St. Josefs kirke, for eksempel, er en av de mest interessante kirkene i Beijing. Den er det perfekte stedet for å hvile litt på en skyggefull benk mens du ser tenåringer rase forbi på rullebrett. Inne i kirken er det fort gjort å glemme at du er i Kina, på grunn av det svært europeiske interiøret. Søndagsgudstjenesten er svært populær blant de vestlige innbyggerne i Beijing.

+ Les mer

St. Josefs kirke

Se på kartet

St. Josefs kirke, 74 Wangfujing, Beijing