Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Lagerhus langs vannkanten i Speicherstadt

Fra en flittig Hansaby til en moderne metropol: Hamburg er kjent som "porten til verden". Helt siden middelalderen har gods blitt skipet hit fra alle verdenshjørner. Havnen i Hamburg er den tredje største i Europa, etter Rotterdam og Antwerpen. For å få et inntrykk av Hamburgs handelshistorie, kan du besøke Speicherstadt. Dette er verdens største historiske lagerhuskompleks, bygget i rød teglstein, og et av de mest fotogene stedene i byen.

Høye lagerhus, brede promenader og internasjonalt preg: Speicherstadt ved Elben er en av de vakreste attraksjonene i Hamburg. Gå langs kanalene og nyt de maleriske omgivelsene og den spesielle arkitekturen. Varer fra hele verden – kakao, kaffe, te og persiske tepper – blir fortsatt lagret i disse husene. Men det er mye mer å gjøre her: Opplev hvordan det er å være blind i Dialog im Dunkeln.

Speicherstadt er et av de vakreste strøkene i Hamburg
Speicherstadt er et av de vakreste strøkene i Hamburg

Hamburg

En vandring langs kaiene i Speicherstadt

Speicherstadt ("lagerbyen") ble bygget på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet som en tollfri enklave. Dette var siste post før skipene seilte inn i Det tyske keiserriket. Elegante lagerhus ble bygget for dette prosjektet, dekorert med små tårn og spisse gavler – et typisk eksempel på gotisk arkitektur fra keiser Wilhelm IIs dager. Om kvelden blir de røde teglsteinsbygningene og broene med dekorative smijernsrekkverk vakkert opplyst.

Start dagen med et besøk på Fleetschlösschen. Dette forhenværende offentlige toalettet har blitt omgjort til et sjarmerende spisested. Nyt en deilig matbit fra den enkle dagens meny i dette lille huset ved vannet. Prøv også en av de unike tesortene som hentes inn av internasjonale kjøpmenn.

For en uforglemmelig opplevelse kan du krysse vannet til Dialog im Dunkeln. I dette museet på Alter Wandrahm er det ingen ting å se på, og det er nettopp hensikten. Blinde museumsomvisere leder de besøkende gjennom beksvarte rom slik at de kan oppleve hvordan det er å være blind. Ved å bruke lukter, vind, temperaturer, lyder og tekstur simulerer utstillingen en rekke situasjoner. Besøk må bestilles på forhånd!

+ Les mer

Se på kartet

Dialog im Dunkeln, Alter Wandrahm 4, Hamburg