Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Hvalsafari fra Vancouver Island

Ta på deg redningsvest, hold deg fast og hold øynene åpne! Hvalsafari har blitt en ekstremt populær attraksjon på Vancouver Island. Kystlinjen rundt Vancouver Island ligger langs en viktig migrasjonsrute for hvaler gjennom Stillehavet. Fra mars til oktober vrimler det av hvalarter i farvannene rundt Vancouver og Vancouver Island.

De fleste hvalsafariturene går ut fra Victoria på Vancouver Island. Så snart de er ute på åpent hav kan passasjerene nyte synet av snødekte fjell mens de speider etter den første rygg- eller halefinnen. Det tar vanligvis ikke lang tid, og dyrene er lette å få øye på fra avstand. De fleste hvalsafariturene gir en spesiell garanti: De som ikke ser noen hvaler, kan ta turen om igjen gratis. Det betyr at sjansen for å se en hval er ganske stor, og det er svært vanlig med observasjoner.

Kraftfulle spekkhoggere

De kalde farvannene rundt Vancouver Island er et perfekt miljø for den mektige spekkhoggeren, på engelsk også kjent som "killer whale" ("morderhval"). Det er ikke uvanlig å se opptil 100 spekkhoggere på en gang. Den beste tiden for hvalsafari på nordsiden av Vancouver Island (ved Johnstone-stredet) er fra juli til midten av september. På sørsiden, ved Haro-stredet, er sjansen for å se hval størst fra tidlig i mai til sent i september.
I tillegg til spekkhoggere kan man også se gråhval og knølhval rundt øya. Gråhvalen passerer vestkysten av Vancouver Island (ved Tofino), og ses ofte i april og mai. Hvalene er på vei fra Mexico til Beringhavet, og tar et opphold i buktene på Vancouver Island for å hvile og spise. Flere titalls gråhvaler tilbringer sommeren rundt Vancouver Island.
Selv om alle hvalartene er imponerende å se, er knølhvalen en favoritt blant de fleste, og med god grunn. Knølhvalene er kjent for sin akrobatikk og sine besnærende "sanger". Hvalkikkere kan ofte høre disse magiske lydene. Når knølhvalene er i lekehumør, skyter de opp av vannet, snur seg halvveis rundt og lander på overflaten med digre plask som kan skape store bølger. Hver hval kan veie opp til 45 tonn, tilsvarende 500 mennesker.