Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Dyreliv i nærheten av hovedstaden

Nairobi nasjonalpark ligger bare sju kilometer fra den kenyanske hovedstaden, og har et yrende dyreliv og en praktfull utsikt mot Nairobis bysilhuett. Dyrelivet er virkelig imponerende. I parken lever verdens største gruppe av det nesten utryddede svarte neshornet, i tillegg til bøfler, løver og sebraer.

Parkinngangen ligger bare et kvarters kjøring fra Nairobi. Selv om parken praktisk talt grenser til bakggården til flere hus, kan du likevel se fire av de fem store under en safari. Det eneste dyret av de fem store som du garantert ikke kommer til å støte på, er den afrikanske elefanten. Selv om Nairobi nasjonalpark er svært kompakt og en av Afrikas minste dyreparker når det gjelder areal, rommer den likevel minst 100 pattedyrarter og 400 fuglearter - et praktfullt sted der du kan ta mange vakre bilder.

Midlertidige parkbeboere

Nasjonalparken er omgitt av porter på tre av fire sider, slik at dyrene fritt kan forlate området. Sebraene og gnuene migrerer hvert år rundt juli og august – et virkelig spektakulært syn. I tillegg til det store mangfoldet av pattedyr, er parken også tilholdssted for om lag 400 fuglearter. Rundt 20 av dem trekker hvert år fra Europa.

Migrerende gnuer i Nairobi nasjonalpark
The Ivory Burning Site Monument: en knyttneve mot snikskyting

En slutt på elfenbenshandelen

Krypskyttere har sørget for at flere dyrearter, som det vestlige svarte neshornet, har dødd ut i løpet av de siste tiårene. Sammen med andre land har Kenya arbeidet for å stoppe krypskytingen: I 1989 brant den kenyanske presidenten nesten 6 000 kilo med konfiskerte støttenner. Det historiske Ivory Burning Site-monumentet i nærheten av inngangen minner om hendelsen. Flere tilsvarende elfenbensbål har blitt brent også i ettertid. Selv om krypskyttere fortsatt er i aktivitet, har Kenyas elefantbestand tatt seg opp de seneste årene.

Sjiraffer i huset

I 1979, åpnet nå avdøde Jock Leslie og kona Betty huset sitt for å ta seg av en ung Rothschildsjiraff. Denne sjiraffarten, som gjenkjennes på et gulbrunt mønster opp til knærne, var nesten utryddet. Man regnet med at det bare var 120 dyr igjen. Parets arbeid vokste til et bevaringssenter for sjiraffer sør for Nairobi, der nyfødte giraffer også den dag i dag blir stelt og tatt vare på til de er gamle nok til å klare seg selv på savannen.

Foto

  • The Ivory Burning Site Monument: en knyttneve mot snikskyting: Cheryl Q, Flickr