Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Willis Tower: Chicagos ikon

En svart skyskraper med to høye antenner: Ingen annen bygning definerer Chicagos bysilhuett på samme måte som Willis. Bygningen har 110 etasjer, og er imponerende 442 meter høy. Utsikten fra "himmeldekket" (Skydeck) er fenomenal. På en klar dag kan du se så langt som til fire forskjellige stater.

Da tårnet ble innviet i 1973, var det den høyeste bygningen i verden. Den var opprinnelig kjent som Sears Tower, oppkalt etter selskapet som bygget den: Sears Roebuck and Company. Selv da selskapet flyttet ut sent på 1980-tallet, var tårnet fortsatt kjent som Sears Tower. I 2009 ble tårnet imidlertid omdøpt til Willis Tower, på grunn av en leieavtale med Willis Group Holdings.

Willis Tower dominerer Chicagos bysilhuett
Willis Tower dominerer Chicagos bysilhuett

Chicago

Sears' drøm

1960-tallet var gylne dager for Sears Roebuck and Co. Da var selskapet verdens største detaljist, og este så det holdt på å revne i sømmene. Derfor ville Sears ha hovedkvarteret sitt i sentrum av Chicago, der de kunne huse 13 000 av de om lag 350 000 medarbeiderne sine. De første planene var relativt beskjedne, men arkitektene og meglerne overtalte Sears til å bygge et høyt tårn med leiligheter i de øverste etasjene.
I 1970 annonserte selskapet at de var i ferd med å bygge den høyeste tårnet i verden. Sears Tower var litt over 24 meter høyere enn World Trade Center i New York City. I flere tiår beholdt tårnet høyderekorden, men i 1998 ble det slått av Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur. I dag er det nye One World Trade Center i New York høyere enn Willis Tower – takket være lynavlederen på taket – og følgelig er 1 WTC også den høyeste bygningen i USA.
Willis Tower sett fra Chicago sentrum
Utsikten nedover fra The Ledge

En glasskube over byen

Med om lag 25 000 besøkende om dagen er Willis Tower en av Chicagos toppattraksjoner. En høyhastighetsheis bringer besøkende raskt opp til 103. etasje, der Skydeck tilbyr fantastisk utsikt over hele byen. Hvis du er heldig, kan du se fire forskjellige stater: Michigan, Indiana, Wisconsin og selvfølgelig Illinois selv. The Ledge er virkelig spektakulær: To glasskuber stikker 1,3 meter ut fra fasaden på tårnet. Gulvet i The Ledge er også laget av glass, slik at du kan se rett ned fra en svimlende høyde. Menneskene i gaten langt der nede ser ut som små Lego-figurer.