Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Vin og østers på stranden

En dag på stranden i Dubai trenger ikke koste noe som helst, men det er litt morsommere å slappe av i en komfortabel sjeselong i skyggen, med et glass kald hvitvin og et dusin østers. Det er et titalls elegante klubber å velge mellom, men de fleste av dem finnes på de beste femstjerners hotellene, og spenner fra de komfortable og dyre til de luksuriøse og rådyre.

Å sole seg som en sjeik er ikke billig, men det har sine frynsegoder. Komfortable strandsjeselonger, en parasoll, håndklær og av og til også mineralvann er inkludert i prisen. Mat og drinker kommer i tillegg. Prisene er høye, så ikke glem å ta med deg kredittkortet ditt – en flaske husets vin og et dusin østers ribber deg for 100 euro. Og i Dubai er det faktisk en beskjeden sum. Her er de tre beste strandklubbene.

Som på en øde øy: Royal Island Beach Club
Som på en øde øy: Royal Island Beach Club

Dubai

Elegante One&Only Royal Mirage

Royal mirage: One&Only

Ikke alle har råd til et rom på Royal Mirage, men en dag på strandklubben deres er langt mer overkommelig. Feriestedet består av tre hoteller bygget i samme stil som arabiske fort, og med dekorasjon basert på et tema fra 1001 natt. Svømmebassenget og 1 km privat sandstrand er gratis for hotellets gjester. Spontane besøk er ikke tillatt, men for 250 dirham (50 euro) kan du kjøpe et dagspass. Vær oppmerksom på at dagsgjester ikke har lov til å bruke dusjene eller omkledningsrommene.

+ Les mer

Se på kartet

One&Only Royal Mirage, Al Sufouh Road, Dubai, http://royalmirage.oneandonlyresorts.com

Alene i verden i "Libanon"

Den økonomiske krisen har også hatt sine følger i Dubai. Megaprosjektet The World, den kunstige øygruppen med form som alle kontinentene, skulle ha stått ferdig i 2008. Men i 2013 var bare to av de 263 øyene ferdige – "Grønland" har nå en utstillingsvilla, og "Libanon" har Royal Island Beach Club. Denne strandrestauranten med tropisk tema, komplett med svømmebasseng, har en skinnende hvit sandstrand med luksuriøse strandhytter og sjeselonger på stranden rundt en blå lagune. Prisene inkluderer ferge og middag ved solnedgang.

+ Les mer

Verdensøyene utenfor kysten av Dubai

Se på kartet

Royal Island Beach Club, Lebanon Island, The World, Dubai, www.royalislandbeachclub.ae

RIVA Beach Club på toppen av The Palm

Glamorøs: Riva Beach Club

I Dubai har vanligvis bare hotellbarer og restauranter lov til å selge alkohol, men Sheikh Mohammed var villig til å gjøre et unntak for Riva. Den mest glamorøse strandklubben i denne ørkenstaten befinner seg i "stammen" på Palm Jumeirah: behagelige sofaer, svømmebasseng og hundrevis av komfortable sjeselonger med utsikt til Dubais bysilhuett. Den relativt rimelige restauranten serverer antipasti, salater, pizza og pasta.

+ Les mer

Se på kartet

Riva Beach Club, Building 8, The Shoreline, Palm Jumeirah, Dubai, www.riva-beach.com

Foto

  • Elegante One&Only Royal Mirage: Nicolas Fleury, Flickr