Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Med ungene på teater i London

London er kanskje den mest barnevennlige byen i verden. Her finnes lekeplasser, fornøyelsesparker, tivolier, leketøysforretninger, museer, badebassenger og dyreparker. Her er også teatre med forestillinger spesielt for barn. Barna vil ha det moro med forståelige utgaver av Shakespeare eller en underholdende dukketeaterforestilling. Her er de tre beste barneteatrene i London.

London kan skryte av å ha rundt 230 teatre i alle former og størrelser, med forestillinger for hver eneste tenkelige målgruppe og totalt over 100 000 sitteplasser. Og i dette tallet er ikke de mange amatørteatrene medregnet. Flere teatre fokuserer spesielt på barn, og byr på en fortryllende ettermiddag eller kveld for hele familien. Det er ingen grunn til å bekymre seg om språkbarrierer: Disse forestillingene er så visuelt tiltalende at selv de minste, som kanskje ikke forstår engelsk i det hele tatt, storkoser seg.

En forestilling på Polka-teatret
En forestilling på Polka-teatret

London

Unicorn Theatre

Unicorn Theatre for barn

Unicorn Theatre har satt opp forestillinger for barn og unge siden 1947. I 2005 flyttet teatret til skreddersydde, prisvinnende fasiliteter på South Bank i nærheten av Tower Bridge. Det er to saler - Weston Theatre med 300 sitteplasser og Clore Theatre, som rommer 120 mennesker. Unicorn Theatre har satt opp barnevennlige versjoner av klassikere som "Henry V" av Shakespeare, Henrik Ibsens "Hedda Gabler" og "Dvergene" av Harold Pinter. Hver dag er det enten en forestilling, en omvisning bak scenen eller en workshop for hele familien.

+ Les mer

Se på kartet

Unicorn Theatre, 147 Tooley Street, Southwark, London,

www.unicorntheatre.com

Muntert barneteater på Broadway

Broadway i Wimbledon har et barneteater som er like muntert som fasaden. Polka-teatret har satt opp stykker, musikaler og situasjonskomedier for barn fra 0 til 14 år de siste tretti årene. Det er to saler – den største tar 300 mennesker, og den minste 90. Stykkene varierer fra humørfylte adaptasjoner av Shakespeare til en opera fremført av marionetter. Det arrangeres også talkshows og workshops. Før eller etter forestillingen kan du nyte kaffe, sandwicher, juice, frukt, te eller muffins i teaterkafeen.

+ Les mer

Polka: fra Shakespeare til marionetteopera

Se på kartet

The Polka Theatre, 240 The Broadway, Wimbledon, London,

www.polkatheatre.com
Dukketeaterbåt: fra Disney til Punch

Dukketeaterbåten på Themsen

The Puppet Theatre Barge er nøyaktig hva navnet sier: et dukketeater på en elvebåt. Siden 1982 har båten satt opp stykker som spenner fra Disneys Brother Rabbit og Punch and Judy, til Æsops fabler og adaptasjoner av Shakespeare, Lord Byron og Dickens. Stykkene spilles av dukker, akkompagnert av atmosfærisk musikk og vidunderlige lydeffekter. Båten rommer inntil 50 barn, og er ankret opp i Richmond på Themsen under sommermånedene, og resten av året ligger den i Little Venice i nærheten av Paddington Station.

+ Les mer

Se på kartet

Puppet Theatre Barge, opp. 35 Blomfield Road, Little Venice, London,

www.puppetbarge.com

Foto

  • Unicorn Theatre: Kake, Flickr
  • Polka: fra Shakespeare til marionetteopera: Polka Theatre
  • Dukketeaterbåt: fra Disney til Punch: Jorge Royan, Wikimedia.org