Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Vulkanen Bromo nær Jakarta
 

Praktisk informasjon om Jakarta

Slik kommer man seg rundt i byen

Å reise rundt i Jakarta innebærer ofte å kombinere mange transportmidler. Transjakarta er et moderne bussystem som kjører i egne bussfiler for å unngå den hektiske trafikken i bykjernen. Disse bussene er billige, og det er mange av dem, men dersom man skal langt, kan systemet være litt forvirrende når man må bytte. Andre busser er ofte fulle og ikke så trygge, og de kjører heller ikke til faste tider. Det finnes rikelig med drosjer, men lengre turer kan bli dyre. Blue Bird-drosjer er de mest pålitelige, men det finnes mange som gir seg ut for å tilhøre dem og som har frynsete rykte. Mange smale bygater egner seg bedre for ojeker, også kjent som motorsykkeldrosjer. For korte turer er de trehjulede kjøretøyene som kalles bajaj også populære. Husk å prute med både ojek- og bajaj-sjåfører før du blir med på en tur. Det kan være vanskelig å ta seg frem i Jakarta, og dessverre finnes det ikke et klart definert sentrum. Severdighetene er spredd ut over et stort område. Derfor er ikke sightseeing til fots et realistisk alternativ. Kriminalitet er også et problem, og dersom du går fra sted til sted, bør du passe godt på eiendelene dine og passe på at de ikke er tilgjengelige for lommetyver. Det er best å legge verdisaker i safen på hotellet.

Tid

Lokal tid er GMT +7.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220/380 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter, og britisk type med tre stifter.

Valuta

Den indonesiske myntenheten er rupiah (IDR). Det er enkelt å veksle utenlandsk valuta i banker, på hoteller og hos pengevekslere på viktige reisemål. Amerikansk dollar er valutaen som er lettest å få godtatt. Sørg for at utenlandske sedler er i god stand, siden krøllete og revne sedler kan bli avvist. De beste vekslingskursene i Indonesia finner man generelt på viktige turistmål som Jakarta og Bali. Visa og Mastercard godtas på dyrere hoteller og restauranter, mens mindre foretak ofte ikke har kortleser (spesielt i usentrale strøk). Det finnes minibanker i de viktigste sentrene. Det er ofte mangel på vekslepenger, så pass på å ha med deg småsedler og mynter til for eksempel buss, donasjoner i templer og leskedrikker.

Kommunikasjon

Landskoden for Indonesia er +62. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Områdekoden for Jakarta er 21. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi); 113 (brann); 118 (ambulanse).

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Soekarno-Hatta Jakarta internasjonale lufthavn

www.jakartaairportonline.com

Slik kommer man seg til byen

Det kjøres skyttelbusser både inn til byen og til andre reisemål i og rundt Jakarta til omkring klokken 23.00. Bussen som har endestopp på Gambir stasjon går gjennom sentrum av byen. Drosjer har taksametre og er dyrere for personer som reiser alene, men omtrent samme pris hvis man deler med tre eller fire personer. Merk at bompenger kan bli lagt til prisen.

Bilutleie

Avis, Hertz og Europcar er representert på lufthavnen i tillegg til en rekke lokale bilutleiefirmaer.

Drosjer på flyplassen

Det står offisielle drosjeskranker i ankomsthallen, og der får man også ofte forespørsler fra uoffisielle drosjesjåfører som tilbyr varierende priser. Avhengig av trafikken tar den 20 km lange turen inn til sentrum mellom 30 og 45 minutter, men hvis det er mye trafikk kan det ta så mye som en og en halv time.

Transport mellom terminalene

En gratisbuss forbinder terminalene.

Fasiliteter

Lufthavnen har ikke så mange fasiliteter, men den er ren og de ansatte hyggelig og effektive. Det finnes butikker, banker, barer og restauranter samt turistinformasjon og hotellreservasjonsskranke på lufthavnen. Det finnes fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes over 2000 parkeringsplasser på lufthavnen, alle med enkel adgang til terminalbygningen. Det finnes både korttids- og langtidsparkering.

Internett

Trådløst Internett kan brukes gratis på flyplassen.