Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Den forbudte by i Beijing
 

Praktisk informasjon om Beijing

Slik kommer man seg rundt i byen

T-banen er fin å bruke for å ta seg rundt i Beijing, selv om den kan være veldig full i rushtiden. T-banen stenger ved midnatt og åpnes igjen kl. 05.00. De reisende kan kjøpe et forhåndsbetalt kort (Yîkâtông) som gjelder for t-bane og buss. Prisen er den samme for t-banen, men redusert på buss. De fleste bussene kjører mellom 05.00 og 23.00. Det er vanskelig og nokså slitsomt å kjøre bil i Beijing. Det er få skilt på engelsk og lange køer. Det finnes rikelig med drosjer. Sykling er et godt alternativ, og det er mange firmaer som leier ut sykler i byen. Fine sykkelveier, sykkelparker og millioner av andre syklister, særlig i rushtiden. Det kan se skremmende ut, men det kan være den beste måten å komme seg rundt for eventyrlystne reisende. Over 40 000 utleiesykler er tilgjengelige i nærheten av t-banestasjoner, i handlestrøk, ved hoteller og kontorbygninger.

Tid

Lokal tid er GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas myntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan være vanskelig å få vekslet utenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkort er lett å få tak i, og man kan ringe fra postkontorer og hoteller. Telefonkiosker på gaten er bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Mobiltelefonnettverkene er avanserte, og kinesiske nettverk har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste ikke-nord-amerikanske, internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi); 120 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Beijing internasjonale lufthavn

en.bcia.com.cn

Slik kommer man seg til byen

Det kjøres regelmessig (rundt hvert 45. minutt) skyttelbusser til Beijing sentrum, Beijing sentralbanestasjon og de største hotellene. Det finnes også drosjer med taksameter, men det anbefales at de reisende har reisemålet nedskrevet på kinesisk for å unngå misforståelser. Turen inn til sentrum tar rundt en time.

Bilutleie

Bilutleie er tilgjengelig, inkludert Hertz og Avis.

Drosjer på flyplassen

Drosjene har taksameter, og det forventes ikke tips. Det tar rundt en time å kjøre de 28 kilometerne inn til byen. Unngå drosjesjåfører som oppsøker kundene. Vent i drosjekø, og insister på at taksameteret skal brukes.

Transport mellom terminalene

En skyttelbuss kjører mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes flere vekslingskontorer, bank, minibanker, telefoner, turistinformasjon, flere butikker og tollfri butikk samt et businessenter. En matkorridor tilbyr mat og drikke, og det finnes også et underholdningssenter som tilbyr alt fra filmer til kinesisk massasje.

Parkering

Parkeringshus i nærheten av terminal 3 er knyttet til terminalbygget via en underjordisk gang. Det finnes også en undergrunnsbane på lufthavnen som knytter parkeringshuset til terminalene. Parkering er gratis de første 30 minuttene. Deretter er prisen RMB 6 for den første timen og RMB 5 for hver påfølgende halvtime. Maksimumspris per dag for de to første dagene er RMB 80.

Internett

Gratis Internett i bolker på fem timer om ganger på hele flyplassen, men du må registrere deg enten via sms på mobiltelefon eller ved å skanne passordet ditt inn i lufthavnens system. Husk at mange sider er blokkert, for det finnes mange brannmurer i kinesisk internett.