Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Gigantisk panda, Chengdu
 

Praktisk informasjon om Chengdu

Slik kommer man seg rundt i byen

Det anbefales ikke å leie bil i Chengdu, Trafikken er kaotisk, ikke minst i rushtiden. Det finnes drosjer med taksameter, men i noen områder kan det være vanskelig å finne dem. Husk at det kan være lurt å få navnet på reisemålet skrevet ned på kinesisk på en lapp. Det er få sjåfører som snakker engelsk. Det finnes imidlertid mange muligheter for offentlig transport, og de fleste er markert på turistkart som fås både på lufthavnen, togstasjoner og i suvenirbutikker. Kollektivtransport i Chengdu består for det meste av et utstrakt bussnettverk. Det kan lønne seg å kjøpe et flerreisekort. Da får du rabatt og er ikke avhengig av småpenger for å kjøpe billett. Det finnes også metro i Chengdu. Den knytter sammen de to jernbanestasjonen i nord og sør. Prisen er CNY 2-5 avhengig av distanse. En linje nummer to, som går i retning nordvest/sørøst, er nylig fullført.

Tid

GMT +8

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas myntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan være vanskelig å få vekslet utenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkort er lett å få tak i, og man kan ringe fra postkontorer og hoteller. Telefonkiosker på gaten er bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Mobiltelefonnettverkene er avanserte, og kinesiske nettverk har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste ikke-nord-amerikanske, internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi); 120 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Chengdu Shuangliu internasjonale lufthavn

www.cdairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det kjører skyttelbusser inn til Chengdu sentrum, og i tillegg går det langdistansebusser til andre byer i Sichuan-provinsen.

Bilutleie

Det er ikke mulig å leie bil på flyplassen, men flere bilutleiefirmaer har kontorer i sentrum av Chengdu, og man kan be om henting på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor utgang 2 i terminal 1 og utgang 4 og 5 i terminal 2.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre, men det finnes også skyttelbuss for passasjerer som må bytte terminal.

Fasiliteter

Lufthavnen har informasjonssenter, bagasjevogner, røykerom, minibanker, telefonladere, salgsautomater, bagasjeoppbevaring og -pakking, hittegods, førstehjelp, stellerom, VIP- og førsteklasselounger, restauranter og butikker samt businessfasiliteter.

Parkering

Parkering foran terminal 1 Den første timen koster RMB 4, og hver påfølgende 30 minuttersperiode koster RMB 2 i tillegg.

Internett

Wi-Fi og internettjenester er tilgjengelig i noen butikker og restauranter.