Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Sun Yat-sen minnehall, Guangzhou
 

Praktisk informasjon om Guangzhou

Slik kommer man seg rundt i byen

Guangzhou har et effektivt og stort nett med offentlig transport, og det er enkelt å ta seg rundt i byen. Med Yang Cheng Tong-kortet, som fås i nærbutikker i hele byen, får man rabatterte reiser på lokale busser, undergrunnsbaner og også noen drosjer. T-banen dekker mye av sentrum, og stasjonene er tydelig merket med Guangzhou Metro-logo. Bussystemet dekker et større område, men tar lang tid hvis du reiser over lengre avstander. På bussen kreves det eksakt beløp eller Yang Cheng Tong-kort. Det er populært å ta drosje i Guangzhou, for de er billige og pålitelige. Husk at det kan være lurt å få navnet på reisemålet skrevet ned på kinesisk på en lapp. Det er få sjåfører som snakker engelsk. Det er mulig å leie bil, men det kan være forvirrende og kanskje til og med farlig å leie bil i sentrum for den som ikke kan kinesisk, ettersom det ikke er skilting på engelsk. Kina regnes som et sykkelvennlig land, men Guangzhou har ikke egne sykkelfiler. Du kan leie sykler på Shamian-øya, men det kan lønne seg å kjøpe en dersom man skal bli værende over lengre tid, siden utleiesyklene ofte er i dårlig forfatning. Det er også mulig å utforske deler av byen til fots, men det er lange avstander mellom de ulike bydelene.

Tid

GMT +8

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas myntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan være vanskelig å få vekslet utenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkort er lett å få tak i, og man kan ringe fra postkontorer og hoteller. Telefonkiosker på gaten er bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Mobiltelefonnettverkene er avanserte, og kinesiske nettverk har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste ikke-nord-amerikanske, internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi); 120 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Guangzhou Baiyun internasjonale lufthavn

www.gbiac.net

Slik kommer man seg til byen

Både flybuss og lokale drosjer kjører passasjerer til og fra Guangzhou by.

Bilutleie

Det er mulig å leie bil på lufthavnen eller inne i Guangzhou by.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer på Guangzhou lufthavn.

Fasiliteter

Det finnes postkontor, bank, lekerom, røykerom, businessenter og informasjonsskranke på lufthavnen samt skinnbutikk, parfymeri og butikker med lokale spesialiteter. Lufthavnen har også en rekke restauranter og en butikk som selger sigaretter og vin.

Parkering

Det finnes både parkeringshus og utendørs parkering på Guangzhou Baiyun internasjonale lufthavn. Prisen er ca. RMB 5 per time.

Internett

Gratis trådløst Internett i terminalen.