Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Shanghai

Shanghai pagode om natten
 

Praktisk informasjon om Shanghai

Slik kommer man seg rundt i byen

De fleste besøkende foretrekker å bruke drosje i Shanghai. Det finnes mange Volkswagen-drosjer med taksameter i sterke primærfarger, og det er lett å kjenne dem igjen. De mindre, eldre bilene er vanligvis billigere. Alle kan praies på gata eller bestilles via telefon. Det er ikke et godt alternativ å kjøre selv, for trafikken er tøff, gatene er trange og det er lett å bli frustrert og forvirret. Besøkende må levere fra seg førerkortet sitt for å få et lokalt førerkort. Det opprinnelige førerkortet leveres tilbake ved utreise. Shanghais t-bane koster bare noen få cent per reise. Den er perfekt for lengre avstander, ettersom den dekker hele sentrumsområdet og også går til flyplassen. Alternativt kan man velge buss. Det er mange av dem, og de er veldig billige. Imidlertid kan de være svært ukomfortable og upraktiske for reisende, siden de er varme, overfylte, upålitelige og populære blant lommetyver. Mange besøkende velger å slå følge med byens millioner av syklister og leie sykkel fra hotellet eller et av byens mange utleiefirmaer. Shanghai er også en by det er fint å utforske til fots, og av og til er det den beste måten å se byen på.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas muntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan være vanskelig å få vekslet utenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor de store byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkort er lett å få tak i, og man kan ringe fra postkontorer og hoteller. Telefonkiosker på gaten er bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Mobiltelefonnettverkene er avanserte, og kinesiske nettverk har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste ikke-nord-amerikanske, internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 120 (ambulanse - Beijing)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan. - 3. jan.
Vårfestival 19. feb. - 25. feb. 8. feb. - 14. feb.
Qingming-festival (gravfeiedagen) 4. apr. - 6. apr. 2. apr. - 4. apr.
Maidag 1. mai - 3. mai 30. apr. - 2. mai
Dragebåtfestival 20. jun. - 22. jun. 9. jun. - 11. jun.
Midthøstfest 26. sep. - 28. sep. 15. sep. - 17. sep.
Folkerepublikken Kinas fødselsdag 1. okt. - 3. okt. 1. okt. - 7. okt.

Klima

+

Shanghai har et fuktig, subtropisk klima med fire tydelige årstider. Temperaturforskjellen mellom de varme somrene og de kalde vintrene er ekstrem. Om sommeren kan temperaturen komme opp i 32 ºC. De ​​varmeste månedene er juli og august, med ca. 80 prosent luftfuktighet. De meste av regnet i Shanghai kommer i denne perioden, men det regner mye i Shanghai året rundt på grunn av byens beliggenhet ved en elvemunning. Det regner i gjennomsnitt en av tre dager i året. Til tross for varmen, og den store risikoen for regn, er sommeren den mest populære tiden for turister som besøker Shanghai. Om vinteren kan temperaturen synke til under null, og været er grått og trist. Det snør imidlertid aldri. Våren (mars til juni) er kanskje den beste tiden til å besøke Shanghai på. Da er det ikke så varmt som om sommeren, selv om været kan være svært variabelt på denne tiden. Høsten (september til november) pleier også å være moderat, med solrike, tørre dager, selv om det hender det kommer en tyfon i september og oktober. Tyfoner og sykloner kan forårsake alvorlige skader i byen, så sjekk om det varsles kraftig vind før du reiser. Alt i alt er våren og høsten de beste årstidene i Shanghai.

Shanghai Hongqiao internasjonale lufthavn

en.shairport.com/hongqiaoair.html

Slik kommer man seg til byen

Det går offentlige busser mellom lufthavnen og Folkets plass og de viktigste jernbanestasjonene. Bussene går hvert 15. minutt fra 06.00 til 23.00. Linje 2 på Shanghai-metroen forbinder flyplassen med byen. De største hotellene tilbyr transport til og fra lufthavnen.

Bilutleie

Bilutleie er tilgjengelig.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor lufthavnen, med det kan være forvirrende å finne den riktige uten hjelp. Husk at det kan være lurt å få navnet på reisemålet skrevet ned på kinesisk på en lapp eller vise det på et kart. Det er få sjåfører som snakker engelsk.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er knyttet sammen med gratis skyttelbusser og t-banelinjene 10.

Fasiliteter

Det finnes minibanker, vekslingskontor, postkontor og tollfrie butikker. Det finnes også flere spisesteder, barer, en informasjonsskranke og businessenter. Det er forbudt å røyke på hele lufthavnen, men det finnes et røykerom. Dersom du virkelig ønsker å shoppe, finnes det et kjøpesenter rett utenfor lufthavnen.

Parkering

Det finnes parkeringsplasser. De koster CNY 7-10 per time.

Internett

Trådløst Internett i hele lufthavnen.