Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Shanghai pagode om natten
 

Praktisk informasjon om Shanghai

Slik kommer man seg rundt i byen

De fleste besøkende foretrekker å bruke drosje i Shanghai. Det finnes mange Volkswagen-drosjer med taksameter i sterke primærfarger, og det er lett å kjenne dem igjen. De mindre, eldre bilene er vanligvis billigere. Alle kan praies på gata eller bestilles via telefon. Tips er ikke forventet, men velkomment. De fleste sjåfører snakker lite eller ingen engelsk, så sørg for å skrive ned destinasjonen din. Shanghais t-bane koster bare noen få cent per reise. Den er perfekt for lengre avstander. Den dekker hele sentrumsområdet, og går også til Lufthavnen. Alternativt kan man velge buss. Det er mange av dem, og de er veldig billige. Imidlertid kan de være svært ukomfortable og upraktiske for reisende, siden de er varme, overfylte, upålitelige og populære blant lommetyver. Mange besøkende velger å slå følge med byens millioner av syklister og leie sykkel fra hotellet eller et av byens mange utleiefirmaer. Shanghai er også en by det er fint å utforske til fots, og av og til er det den beste måten å se byen på.

Tid

GMT +8

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas myntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan være vanskelig å få vekslet utenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Det er ikke mulig å veksle skotske eller nordirske sedler. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkiosker på gaten er vanligvis bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Det finnes mange hoteller, kafeer og restauranter med gratis Wi-Fi. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning

Nødnummer

110 (politi); 120 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Pudong internasjonale lufthavn

www.shairport.com

Slik kommer man seg til byen

Metro linje 2 (grønn linje) forbinder flyplassen med byen, med regelmessige avganger fra 06.00 til 22.00. Flyplassen har også en offentlig busstjeneste. Det finnes drosjer, og dette er en praktisk måte å komme seg til byen på, selv om det er et dyrere alternativ. Mange hoteller tilbyr henting av gjester på flyplassen.

Bilutleie

Biler kan leies på flyplassen, og de kan bestilles på forhånd.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor flyplassterminalen. Du kan ikke forvente at sjåførene snakker engelsk. Bruk et kart for å vise hvor du skal, eller få det skrevet ned på kinesisk. Kjøreturen inn til sentrum av Shanghai tar ca. 45 minutter.

Transport mellom terminalene

Det går skyttelbusser mellom terminalene med 10 minutters mellomrom fra 06.00 til 24.00.

Fasiliteter

Tjenestetilbudet på lufthavnen omfatter banker, minibanker og vekslingskontor, et postkontor, bagasjeoppbevaring, en lekeplass, medisinsk hjelp og forretningssenter. Det finnes også flere restauranter og butikker, inkludert taxfree.

Parkering

Det finnes både korttids- og langtidsparkering på Shanghai Pudong lufthavn. Prisen er fra CNY 10 per time for de første to timene, opp til maksimalt CNY 60 per dag.

Internett

Det tilbys gratis trådløst Internett.