Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Hong Kong

Den glitrende skyline om natten, Hong Kong
 

Praktisk informasjon om Hong Kong

Slik kommer man seg rundt i byen

Med et av de beste offentlige transportsystemene i verden og et kompakt sentrum, er det enkelt å ta seg rundt i Hongkong selv for uerfarne reisende. T-banen, MTR, er effektiv og rimelig. Busser med både en og to etasjer dekker hele Hongkong-øya, Kowloon og New Territories, og endestasjonen vises på både engelsk og kinesisk. Billettprisene er lave og beregnes ut fra distanse. Det kreves eksakt beløp ved kjøp av billett. Små minibusser er dyrere, men også mer fleksible. De stopper for å plukke opp eller sette av passasjerer på oppfordring. Hongkongs gammeldagse trikker er også en billig og fin måte å reise rundt på. På vannet knytter ferjer Hong Kong Island, Kowloon, Outlying Islands, Macau og Mainland China sammen. Sist men ikke minst er det god tilgang på drosjer, som er fargekodet i henhold til de ulike områdene i de kjører i. Drosje er billig, men mange sjåfører snakker ikke engelsk. Husk derfor å få noen til å skrive ned bestemmelsesstedet ditt på kinesisk på en lapp.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpsel med tre stifter av britisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er Hongkong-dollar (HKD), som deles i 100 cent. Store banker er åpne fra 9.00 til 16.30 mandag til fredag, og 9.00 til 12.30 på lørdag. Banker og vekslingskontorer tar gebyr for å veksle penger, og det samme gjelder hoteller. Alle vanlige kredittkort godtas, og det finnes et godt utbygd nettverk av minibanker.

Kommunikasjon

Landskoden for Hongkong er +852. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Mobiltelefoner kan også leies ved ankomst på internasjonale flyplasser. Det finnes mange internettkafeer, og det er ofte gratis tilgang på kafeer, kjøpesentre, MTR-stasjoner og offentlige biblioteker.

Nødnummer

Nødnummer: 999

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Kinesisk nyttår 19. feb. - 21. feb. 8. feb. - 10. feb.
Ching Ming-festival 5. apr. - 6. apr. 4. apr.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Påskeaften 4. apr. 26. mar.
Andre påskedag 6. apr. - 7. apr. 28. mars
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Buddhas fødselsdag 25. mai 14. mai
Tuen Ng-festival 20. jun. 9. jun.
Dagen for opprettelsen av den spesielle administrative regionen. 1. jul. 1. jul.
Nasjonaldag 1. okt. 1. okt.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. - 28. des. 26. des. - 27. des.

Klima

+

Klimaet i Hongkong er subtropisk halve året og temperert resten, med varme, fuktige somrer og kjølige, tørre vintrer. Vinteren varer fra januar til mars, den kaldeste måneden er februar med en gjennomsnittstemperatur på 14 °C. Byen kjøles ned av sterke, kalde vinder fra nord. Om sommeren blåser det varm vind fra sør. Den fører med seg regn og høy luftfuktighet. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren, fra juni til august, stiger til 28 °C, og det er fare for tyfoner. Hongkong er litt for varm og litt for fuktig midt på sommeren til at det er behagelig, og vinteren kan være veldig kjølig. Men sent på våren, i mai, og på høsten, i september, er temperaturen akkurat passe. Det er da det er best å besøke Hongkong.

Hongkong internasjonale lufthavn

www.hongkongairport.com

Slik kommer man seg til byen

Airport Express Line er et flytog som kjører deg raskt til Hongkong sentrum. Toget går hvert 12. minutt eller hyppigere døgnet rundt, og reisen tar rundt 25 minutter. Gratis skyttelbusser har regelmessige avganger fra Hongkong og Kowloon stasjoner og frakter passasjerer til større hoteller samt viktige transportknutepunkter. Det finnes dessuten flere offentlige flybussruter fra flyplassen.

Bilutleie

Offentlig transport i Hongkong er topp, og leiebil anbefales ikke.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter på plassen rett utenfor utgangen til ankomsthallen. Røde drosjer kjører til Hongkong, grønne til New Territories og blå til Lantau Island. En drosje til sentrum av Hongkong koster ca. HK$ 300 til HK$ 350.

Transport mellom terminalene

Det er finnes transport som frakter passasjerer fra terminal 1 og 2 til den raske ferjen som forbinder dem.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, minibanker, vekslingskontor, postkontor, skjønnhetssalong, lekeområde, dusjer, restauranter, butikker (også tollfri), fasiliteter for funksjonshemmede, internettkafeer, kinoer, golfbane, konferanse- og businessenter og turistinformasjonsskranker.

Parkering

Lufthavnen har både utendørs og innendørs parkering. Langtidsparkering i P2. Timeprisen ligger på mellom HK$ 18 og HK$ 22. Dagsprisen ligger på mellom HK$ 144 og HK$ 176.

Internett

Det finnes soner med gratis trådløst Internett i begge terminalene.