Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Taj Mahal nær Delhi
 

Praktisk informasjon om Delhi

Slik kommer man seg rundt i byen

Drosjer med taksameter, motoriserte rickshawer og sykkel-rickshawer står i kø i gatene i Delhi og tilbyr sine tjenester til både lokalbefolkningen og turister. Prisene varierer, men sjåførene bør kunne vise en prisoversikt, og turistene bør sjekke at taksamenteret er nullstilt, eller avtale pris på forhånd. En toglinje går i sirkel rundt byen med start og slutt ved Hazrat Nizamuddin jernbanestasjon. Det går tog i begge retninger, med og mot urviseren. Delhi Transport Corporation kjører en masse busser i hele byen, men de er alltid overfylt. Det går nattbusser langs visse ruter og fra de tre hovedbanestasjonene mellom 23.00 og 05.00. Den første linjen i et ambisiøst system for skinnegående kollektivtransport dekker 22 km og har 18 stasjoner mellom Shahdara, Tri Nagar og Rithala. To linjer til er under bygging, og hele prosjektet forventes å stå ferdig i 2021. Det anbefales ikke å kjøre bil i Delhi, for trafikken er frenetisk og det skjer ofte ulykker. I deler av byen er det best å gå for å se og høre alt som foregår, men generelt vil du trenge transportmidler for å forflytte deg.

Tid

GMT +5 1/2

Elektrisitet

230 volt, 50 Hz. Det brukes en rekke forskjellige typer stikkontakter i India, men de fleste støpsler har to eller 3 runde stifter.

Valuta

Myntenheten er indisk rupi (INR), som deles i 100 paise (paisa i entall). Vanlige myntenheter kan veksles i banker og på autoriserte vekslingskontorer. Det er forbudt å veksle penger på svartebørsen, og det anbefales å avvise revnede sedler, siden ingen unntatt nasjonalbanken vil godta dem. Det er best å veksle penger til små sedler. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt på steder som retter seg mot turister. Minibanker er ikke utbredt.

Kommunikasjon

Landskoden for India er +91. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Det brukes by-/områdekoder, f.eks. (0)11 for Delhi. Internasjonale samtaler kan være ganske dyre, og det er ofte høye gebyrer når man ringer fra hotell. Det er billigere å bruke telefonkort. Et annet alternativ er telefonkontorene som finnes i de fleste byene. De kjennetegnes ved bokstavene STD for innenlandssamtaler over lang distanse, og ISD for internasjonale tjenester. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turiststedene.

Nødnummer

Nødnummer: 100 (politi), 101 (ambulanse), 102 (brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Indira Gandhi internasjonale lufthavn

www.newdelhiairport.in/traveller.aspx

Slik kommer man seg til byen

Tog: Delhi-metroens flyplassekspress forbinder flyplassen med New Delhi. Den går fra terminal 3 mellom 05.00 og 23.00. Togene går hvert 20. minutt. Buss: Hvert 30. minutt kjører offentlige busser fra Delhi Transport Corporation (DTC) fra lufthavnen til Interstate Bus Terminal og Connaught Place i sentrum av Delhi. Bussene finner man i den såkalte "staging area" nær terminal 3 og vis-à-vis Centaur Hotel. Gratis DIAL skyttelbuss kjører fra oppsamlingsområdet og terminalen hver 15. minutt hele døgnet. Busspriser fra flyplassen koster mellom INR 25 og INR 100, avhengig av reisemålet. Det er rabatt for foreldre som kjøper billetter til barna sine.

Bilutleie

Carzonrent holder til rett etter tollområde i ankomsthallen i terminal 3.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter er tilgjengelig på flyplassen, men det er best å bruke forhåndsbetalte drosjer. Flyplassen samarbeider med tre drosjeselskaper: Meru Cabs, Mega Cabs og Easy Cabs. Gjeldende satser til forskjellige steder vises ved drosjeskrankene inne i ankomsthallene. Drosjen henter deg rett utenfor terminalene. Turen inn til sentrum tar rundt 30 minutter.

Transport mellom terminalene

Skyttelbusser står for transfer mellom terminal 3 (internasjonal) og terminal 1 (innenlands). Skyttelbussene er gratis og går hvert 20. minutt. Visse innenlandsflyselskaper (Air India, Vistara og Jet Airways) holder til på terminal 3 (utland), så det er best å sjekke med flyselskapet ditt før du skifter til feil terminal.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, minibanker, valutaveksling, offentlige telefoner, postkontor, bagasjeinnpakking og -oppbevaring, konferansefasiliteter og VIP-lounger, utlån av barnevogner, lekeområde, stellerom, fotmassasje, røykeområde, bønnerom, drikkefontener, medisinsk hjelp og apotek. Det finnes også sovemuligheter mot betaling per time og gode handle- og restaurantmuligheter.

Parkering

Det er parkeringshus 100 m fra terminal 1, og et parkeringshus med flere etasjer i forbindelse med den internasjonale terminalen.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig via TATA Docomo i terminal 3.