Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Livfulle malingsfarger, Mumbai
 

Praktisk informasjon om Mumbai/Bombay

Slik kommer man seg rundt i byen

Gatene i Mumbai er kaotiske, og det er vanskelig å ta seg frem. De fleste severdighetene ligger i ganske sentralt og kan nås til fots. Mange besøkende velger imidlertid å leie bil med sjåfør. Offentlige busser er røde og finnes med både en og to etasjer. Bussene er billige, og de går mange steder. Men bussene er varme og svært fulle, og det er ofte ikke så veldig behagelig å reise med dem. Det finnes lokaltog til forstedene, men de er ofte svært fulle, ikke minst i rushtiden. Motoriserte rickshawer får ikke kjøre inn i sentrum, men er billigere enn drosje og er et fint fremkomstmiddel dersom man kun skal kjøre et kort stykke. Det finnes mange drosjer med taksameter, både i byen og i områdene rundt. En praktisk og komfortabel hydrofoil knytter Mumbai sentrum til mange forsteder.

Tid

GMT +5 1/2

Elektrisitet

230 volt, 50 Hz. Det brukes en rekke forskjellige typer stikkontakter i India, men de fleste støpsler har to eller 3 runde stifter.

Valuta

Myntenheten er indisk rupi (INR), som deles i 100 paise (paisa i entall). Vanlige myntenheter kan veksles i banker og på autoriserte vekslingskontorer. Det er forbudt å veksle penger på svartebørsen, og det anbefales å avvise revnede sedler, siden ingen unntatt nasjonalbanken vil godta dem. Det er best å veksle penger til små sedler. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt på steder som retter seg mot turister. Minibanker er ikke utbredt.

Kommunikasjon

Landskoden for India er +91. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Det brukes by-/områdekoder, f.eks. (0)11 for Delhi. Internasjonale samtaler kan være ganske dyre, og det er ofte høye gebyrer når man ringer fra hotell. Det er billigere å bruke telefonkort. Et annet alternativ er telefonkontorene som finnes i de fleste byene. De kjennetegnes ved bokstavene STD for innenlandssamtaler over lang distanse, og ISD for internasjonale tjenester. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turiststedene.

Nødnummer

Nødnummer: 100 (politi), 101 (ambulanse), 102 (brann)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Chhatrapati Shivaji internasjonale lufthavn

www.csia.in

Slik kommer man seg til byen

Drosjer er den eneste direkte transporten fra flyplassen til byen. Pass på å ta en drosje med lisens fra myndighetene og prisoversikt, siden drosjer uten lisens er kjent for å ta overpris fra reisende. Mumbai har en metro med fire linjer: Western, Central, Harbour og Trans-Harbour, som går til ulike deler av byen. Den nærmeste stasjonen i forhold til terminal 1 (Vile Parle) ligger i Santa Cruz. Den nærmeste stasjonen i forhold til terminal 2 (Andheri) ligger i Sahar. Begge kan nås med en kort drosje- eller busstur fra lufthavnen. Det kjører også busser mellom lufthavnen og togstasjonene Vile Parle og Andheri i nærheten. Ta henholdsvis buss 312 i terminal 1 og buss 321 i terminal 2 til hver av disse stasjonene. Motoriserte rickshawer er også tilgjengelige ved innenlandsterminalen, terminal 1, for forbindelser til kollektivtransport.

Bilutleie

Bilutleie med eller uten sjåfør kan ordnes i ankomstterminalen. Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke kjøre på egen hånd i Mumbai.

Drosjer på flyplassen

Forhåndsbetalte drosjer er tilgjengelig utenfor ankomsthallene i terminal 2A og 2C. Reisetiden er en time inn til sentrum av Mumbai.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss som tar 10-15 minutter forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det valutaveksling, minibanker, postkontor, bagasjeoppbevaring, executive lounge og businessenter, turistinformasjon, tollfri shopping, stellerom, legetjeneste, bønnerom og røykerom. Det finnes flere restauranter og hurtigmattilbud.

Parkering

CSIA har parkering i både innenlands- og utenlandsterminalen. Parkering koster fra ca. INR 110 for den første halvtimen og går opp til INR 1100 for en 24-timersperiode.

Internett

Det er gratis trådløst Internett på lufthavnen, men det kreves mobiltelefon.