KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Tradisjonell balinesisk maske i Denpasar
 

Praktisk informasjon om Denpasar-Bali

Slik kommer man seg rundt i byen

Det kan være vanskelig å ta seg frem på Bali, for den gamle infrastrukturen har vanskelig for å holde tritt med den raske utviklingen. Det finnes i praksis ingen trafikkregler, og trafikken kan være kaotisk med lange køer i Denpasar og andre større byer. Det kan være morsomt å leie en motorsykkel for å ta seg rundt på øyen, men dette anbefales kun for svært erfarne motorsyklister. Man kan leie bil med sjåfør, og dette er kanskje den beste måten å komme seg rundt på. Det finnes busser, og disse er rimelige. Passer for svært tålmodige turister. Det finnes delte minibusser (bemoer), men i Denpasar og sør på Bali er drosjer med taksameter mye vanligere.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Den indonesiske myntenheten er rupiah (IDR). Det er enkelt å veksle utenlandsk valuta i banker, på hoteller og hos pengevekslere på viktige reisemål. Amerikansk dollar er valutaen som er lettest å få godtatt. Sørg for at utenlandske sedler er i god stand, siden krøllete og revne sedler kan bli avvist. De beste vekslingskursene i Indonesia finner man generelt på viktige turistmål som Jakarta og Bali. Visa og Mastercard godtas på dyrere hoteller og restauranter, mens mindre foretak ofte ikke har kortleser (spesielt i usentrale strøk). Det finnes minibanker i de viktigste sentrene. Det er ofte mangel på vekslepenger, så pass på å ha med deg småsedler og mynter til for eksempel buss, donasjoner i templer og leskedrikker.

Kommunikasjon

Landskoden for Indonesia er +62. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Områdekoden for Jakarta er 21. Å kjøpe et lokalt SIM-kort er en god løsning, siden prisen på internasjonal roaming kan være høy. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i de fleste kafeer, hoteller, restauranter i de viktigste byene og turistområdene.

Nødnummer

110 (politi); 113 (brann); 118 (ambulanse).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Ngurah Rai lufthavn

www.baliairport.com

Slik kommer man seg til byen

Busser til Denpasar sentrum og de viktigste feriestedene, inklusiv Kuta. Det finnes drosjer med taksameter, og passasjerene bør insistere på at sjåføren bruker det, selv om han sier det er ødelagt.

Bilutleie

Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt har kontor på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Den offisielle drosjeholdeplassen befinner seg utenfor ankomsthallen. Beløpet betales på forhånd, og kvitteringen leveres til sjåføren.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes butikker, restauranter, banker og et vekslingskontor på lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter postkontor, apotek, tollfri butikk, turistinformasjon og hotellreservasjon. Lufthavnen har fasiliteter for handikappede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Kort- og langtidsparkering foran terminalen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i den internasjonale terminalen.