Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

I Dazaifu Tenmangu-helligdommen, Fukuoka
 

Praktisk informasjon om Fukuoka

Slik kommer man seg rundt i byen

Det godt utbygde t-bane- og bussystemet gjør det enkelt å ta seg rundt i Fukuoka. Nishitetsu har et omfattende nettverk av bybusser, og de to hovedbussterminalene ligger i Hakata og Fujisaki. Byens T-banesystem består av tre hovedlinjer: Kuko (lufthavn), Hakozaki og Nanakuma. Fukuokas Hakata stasjon er også siste stopp for Nozomi Shinkansen høyhastighetstog fra Tokyo, noe som gjør det enkelt å reise mellom de to byene. Sentrum er kompakt og kan fint oppleves til fots. Det er også populært å sykle rundt i byen. Det finnes drosjer, men de er nokså dyre.

Tid

Lokal tid er GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 100 volt, 60 Hz. i vest (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz i øst (Tokyo, Sapporo, Yokohama). Det brukes støpsler med to eller tre flate stifter.

Valuta

Myntenheten er japansk yen (JPY). Vanlige kredittkort godtas i større hoteller og butikker, men de fleste japanere bruker kontanter. Penger kan veksles i banker, postkontorer og vekslingskontorer. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00. Valutaen det er best å veksle fra, er amerikanske dollar. Minibanker er utbredt, mens tar ikke alltid alle kreditt- og debetkort. Kun internasjonale minibanker på postkontorer, flyplasser og noen større butikker tar utenlandske kort.

Kommunikasjon

Landskoden for Japan er +81. Koden for utgående samtaler avhenger av hvilket nettverk man bruker til å ringe ut med, (f.eks. 001 for KDD), fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0011 for USA). Det brukes by-/områdekoder, f.eks. (0)3 for Tokyo og 0(82) for Hiroshima. Man kan ringe lokalt fra alle telefonkiosker, men bare noen av dem er åpne for internasjonale samtaler. Telefonkort selges i kiosker og automater. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker teknologi som ikke alltid er kompatibel med internasjonale nettverk, men 3G har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale nettverk, og lokale telefoner kan leies på flyplassene og diverse andre steder. Det finnes mange internettkafeer. Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i de fleste hoteller og større restauranter.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 119 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Fukuoka lufthavn

www.fuk-ab.co.jp/english/frame_index.html

Slik kommer man seg til byen

Det går flere bussruter fra innenlandsterminalen til ulike deler av Fukuoka. Det kjører færre busser fra den internasjonale terminalen. Kuko-linjen på t-banen går også fra lufthavnen til sentrum. Den korresponderer med Hakozaki- og Nanakuma-linjene.

Bilutleie

Leiebil kan reserveres ved informasjonsskranken i hver terminal. Det er ikke mulig å reservere via telefon.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor alle terminalene, og selskapet heter Fukuoka City Taxi Association.

Transport mellom terminalene

Terminalene er knyttet sammen med en skyttelbuss som kjører hvert 10. minutt.

Fasiliteter

Lufthavnen tilbyr banktjenester og valutaveksling, postkontor, bagasjeoppbevaring, oppbevaringsskap, røykeområde, telefonutleie, stellerom, klinikk, apotek og VIP-lounge samt en rekke restauranter, barer og butikker. Tollfri shopping i den internasjonale terminalen.

Parkering

Parkeringsplassene i nærheten av innenlandsterminalen koster ¥ 200 de første 12 timene og ¥ 2400 for 24 timer. En annen parkeringsplass ligger vis-à-vis den internasjonale terminalen og koster ¥ 200 for de første fire timene og ¥ 1000 for 24 timer.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i de fleste avgangsloungene og den internasjonale terminalen.