Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Himeij-borgen, Osaka
 

Praktisk informasjon om Osaka

Slik kommer man seg rundt i byen

Besøkende i Osaka vil merke at det er veldig enkelt å bevege seg rundt i byen, ettersom den har et svært godt utviklet transportsystem som dekker hele området og er spesielt godt tilrettelagt for utlendinger. Mye av reiseinformasjonen i Osaka, som skilter, kart og oppslagstavler, er presentert på engelsk. Dermed kan man komme seg til reisemålet fort og greit istedenfor å virre rundt i timesvis. Osakas store undergrunnsnettverk gjør det enkelt å reise rundt i byen med sine tydelig fargekodede linjer. Osakas metro er generelt åpen fra 05.00 til omkring midnatt, og mange av linjene melder om neste stopp på engelsk så vel som på japansk. Besøkende i Osaka kan også bruke ordinære tog til å bevege seg rundt i byen. JR Osaka Loop Line går i ring rundt byens sentrale områder og kan være nyttig for å krysse Osaka, samtidig som man unngår de folksomme sentrale delene. Linjen har 19 stasjoner, hvorav 12 har forbindelse med andre linjer. En annen transportmulighet for reisende i Osaka er byens velutbygde bussnettverk. Bussen kan selvfølgelig havne i tett trafikk, men de gir besøkende muligheten til å se og høre hva som foregår rundt dem på ferden. Ferger er også en morsom og opplevelsesrik måte for besøkende å reise langs kysten av Osaka-bukten med stopp ved flere populære turistattraksjoner. De fleste av innbyggerne i Osaka beveger seg rundt på sykkel, ettersom byen er flat og lett å finne frem i. Det finnes mange steder i byen der besøkende kan leie sykler, men det kan være enklere og billigere å ganske enkelt kjøpe en brukt sykkel for oppholdet i byen. Dette kan man gjøre på nettet eller i en sykkelbutikk. De som planlegger å sykle bør være klar over at teknisk sett er de pålagt å registrere sykkelen sin hos lokale politiet.

Tid

GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 100 volt, 60 Hz. i vest (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz i øst (Tokyo, Sapporo, Yokohama). Det brukes støpsler med to eller tre flate stifter.

Valuta

Myntenheten er japansk yen (JPY). Vanlige kredittkort godtas i større hoteller og butikker, men de fleste japanere bruker kontanter. Penger kan veksles i banker, postkontorer og vekslingskontorer. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00. Valutaen det er best å veksle fra, er amerikanske dollar. Minibanker er utbredt, mens tar ikke alltid alle kreditt- og debetkort. Kun internasjonale minibanker på postkontorer, flyplasser og noen større butikker tar utenlandske kort.

Kommunikasjon

Landskoden for Japan er +81. Koden for utgående samtaler avhenger av hvilket nettverk man bruker til å ringe ut med, (f.eks. 001 for KDD), fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0011 for USA). Det brukes by-/områdekoder, f.eks. (0)3 for Tokyo og 0(82) for Hiroshima. Man kan ringe lokalt fra alle telefonkiosker, men bare noen av dem er åpne for internasjonale samtaler. Telefonkort selges i kiosker og automater. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker teknologi som ikke alltid er kompatibel med internasjonale nettverk, men 3G har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale nettverk, og lokale telefoner kan leies på flyplassene og diverse andre steder. Det finnes mange internettkafeer. Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i de fleste hoteller og større restauranter.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 119 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Osaka Kansai internasjonale lufthavn

www.kansai-airport.or.jp

Slik kommer man seg til byen

Kansai Airport Transportation Enterprise og flere andre selskaper tilbyr ekspressbusser, kalt "Airport Limousines" til og fra Kansai lufthavn. Haruka ekspresstog knytter lufthavnen til stasjonene i Tennoji, Shin Osaka og Kyoto. Det går også tog til stasjonene Kyobashi og Namba. Herfra kan man ta tog til andre steder. Det går også hurtigferje fra Kansai til Kobe lufthavn.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Nippon, Nissan, Toyota, Orix og Times Car Rental er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer, og man kan bestille skyttelbusser eller drosjer (enten egen eller delt) fra flere operatører på lufthavnen, men de må bestilles i god tid på forhånd.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger 4 km fra hverandre og er knyttet sammen med en gratis skyttelbuss.

Fasiliteter

Lufthavnen har fasiliteter som hotell, banker, minibanker, valutaveksling, bagasjeoppbevaring og -levering, oppbevaringsskap med myntinnkast, bærere, utleie av mobiltelefoner og rutere, lekeområde og stellerom, postkontor, lege og tannlege, møtesteder, batteriladestasjoner, kjæledyrhotell, bønnerom, politi, lounger, dusjer, avslappingsområder, røykerom, konferansefasiliteter, turistinformasjon, butikker og spisesteder.

Parkering

Parkering er gratis de første 30 minuttene. Deretter er prisen ¥ 100 per 15 minutter i inntil seks timer. Prisen for de første 24 timene er ¥ 2570. Fra dag to er dagsprisen ¥ 1540.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig via "FreeWiFi@KIX". Det finnes også flere internetterminaler der man må betale på lufthavnen.

Flyplasser i nærheten