Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Det travle Shibuyadistriktet, Tokyo
 

Praktisk informasjon om Tokyo

Slik kommer man seg rundt i byen

Tokyo har et av verdens beste systemer for offentlig transport. Det er rent og trygt og kombinerer et stort jernbanenettverk med 13 t-banelinjer og et bussystem. De fleste besøkende foretrekker tog (JR) og t-bane, men det kompliserte t-banenettverket kan skape frustrasjon. Unngå rushtiden fra 07.30 til 09.00 og 17.00 til 19.00. De fleste stasjonene har engelske skilt. Fordi linjene eies av ulike selskaper, må man vanligvis over på et nytt system med et annet billettsystem når man skifter tog. Det er derfor lett å bli forvirret. T-banebilletter selges i automater. Bussystemet er mer komplisert for besøkende. De fleste skiltene er kun på japansk, og bussjåførene snakker ikke engelsk. Drosje kan være praktisk, men ikke billig, spesielt i rushtiden. Drosjer kan praies på gata, bortsett i enkelte sentrale områder der de bare plukker opp passasjerer på holdeplassene. Sjåførene snakker ofte lite engelsk. Det anbefales ikke å kjøre i byen. Det er fint å gå rundt i byen, og det er den beste måten å oppleve den på.

Tid

GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 100 volt, 60 Hz. i vest (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz i øst (Tokyo, Sapporo, Yokohama). Det brukes støpsler med to eller tre flate stifter.

Valuta

Myntenheten er japanske yen (JPY), som deles i 100 sen. Vanlige kredittkort godtas i større hoteller og butikker, men de fleste japanere bruker kontanter. Penger kan veksles i banker, postkontorer og vekslingskontorer. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00. Valutaen det er best å veksle fra, er amerikanske dollar. Minibanker er utbredt, men tar ikke alltid alle kreditt- og debetkort. Kun internasjonale minibanker på postkontorer, flyplasser og noen større butikker tar utenlandske kort.

Kommunikasjon

Landskoden for Japan er +81. Man kan ringe lokalt fra alle telefonkiosker, men bare noen av dem er åpne for internasjonale samtaler. Telefonkort selges i kiosker og automater. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker teknologi som ikke alltid er kompatibel med internasjonale nettverk, men 3G har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale nettverk, og lokale telefoner kan leies på flyplassene og diverse andre steder. Det finnes mange internettkafeer. Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i de fleste hotellene og større kafeer og restauranter.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 119 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Tokyo Narita internasjonale lufthavn

www.narita-airport.or.jp

Slik kommer man seg til byen

Hver av terminalene har sin egen togstasjon. Terminal 1 bruker Narita Airport Station og Terminal 2 bruker Airport Terminal 2 Station. Ulike togtilbud på JR- eller Keisei-linjene kjører til Tokyo og andre reisemål i omegnen. Reisen inn til Tokyo tar en time. Busser kjører til innenlandslufthavnen og hoteller i sentrum. Reisen tar mellom en og to timer fra holdeplassen ved avgangshallen i terminal 1 og 2.

Bilutleie

Leie av bil kan ordnes på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med faste priser venter utenfor ankomsthallen, og det enkleste er å bestille en fastprisdrosje ved en av skrankene på lufthavnen.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Det finnes svært mange fasiliteter på Narita lufthavn, blant annet butikker (også tollfri shopping), banker, minibanker, vekslingskontorer, massasjetjenester, stellerom, et kjæledyrhotell, skjønnhetssalonger og bagasjeoppbevaring. Det finnes også en rekke restauranter som tilbyr japansk, kinesisk og vestlig mat. Begge terminalene har dusjfasiliteter og soverom som kan leies per time.

Parkering

Terminal 1 har parkering på P1 og P5, mens terminal 2 har parkering på P2 og P3. Parkering på Tokyo Narita internasjonale flyhavn koster fra ¥ 210 per 30 minutter til ¥ 2060 for 3 1/2 til 24 timer.

Internett

Det finnes flere soner med gratis trådløst Internett i hver av terminalene.

Flyplasser i nærheten