Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Det travle Shibuyadistriktet, Tokyo
 

Praktisk informasjon om Tokyo

Slik kommer man seg rundt i byen

Tokyo har et av verdens beste systemer for offentlig transport. Det er rent og trygt og kombinerer et stort jernbanenettverk med 13 t-banelinjer og et bussystem. De fleste besøkende foretrekker tog (JR) og t-bane, men det kan føles lite fristende å gi seg i kast med det kompliserte t-banenettverket. Unngå rushtiden fra 07.30 til 09.00 og 17.00 til 19.00. De fleste stasjonene har engelske skilt. Fordi linjene eies av ulike selskaper, må man vanligvis over på et nytt system med et annet billettsystem når man skifter tog. Det er derfor lett å bli forvirret. T-banebilletter selges i automater. Bussystemet er mer komplisert for besøkende. De fleste skiltene er kun på japansk, og bussjåførene snakker ikke engelsk. Drosje kan være praktisk, men ikke billig, spesielt i rushtiden. Drosjer kan praies på gata, bortsett i enkelte sentrale områder der de bare plukker opp passasjerer på holdeplassene. Sjåførene snakker ofte lite engelsk. Det anbefales ikke å kjøre i byen. Det er fint å gå rundt i byen, og det er den beste måten å oppleve den på.

Tid

GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 100 volt, 60 Hz. i vest (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz i øst (Tokyo, Sapporo, Yokohama). Det brukes støpsler med to eller tre flate stifter.

Valuta

Myntenheten er japansk yen (JPY). Vanlige kredittkort godtas i større hoteller og butikker, men de fleste japanere bruker kontanter. Penger kan veksles i banker, postkontorer og vekslingskontorer. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00. Valutaen det er best å veksle fra, er amerikanske dollar. Minibanker er utbredt, mens tar ikke alltid alle kreditt- og debetkort. Kun internasjonale minibanker på postkontorer, flyplasser og noen større butikker tar utenlandske kort.

Kommunikasjon

Landskoden for Japan er +81. Koden for utgående samtaler avhenger av hvilket nettverk man bruker til å ringe ut med, (f.eks. 001 for KDD), fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0011 for USA). Det brukes by-/områdekoder, f.eks. (0)3 for Tokyo og 0(82) for Hiroshima. Man kan ringe lokalt fra alle telefonkiosker, men bare noen av dem er åpne for internasjonale samtaler. Telefonkort selges i kiosker og automater. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker teknologi som ikke alltid er kompatibel med internasjonale nettverk, men 3G har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale nettverk, og lokale telefoner kan leies på flyplassene og diverse andre steder. Det finnes mange internettkafeer. Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i de fleste hoteller og større restauranter.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 119 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Tokyo Narita internasjonale lufthavn

www.narita-airport.jp

Slik kommer man seg til byen

Terminal 1 har en egen jernbanestasjon som er separat fra terminal 2 og 3. Terminal 1 bruker Narita Airport Station mens terminal 2 og 3 bruker Airport Terminal 2 Station. Ulike togtilbud på JR- eller Keisei-linjene kjører til Tokyo og andre reisemål i omegnen. Reisen inn til Tokyo tar minst en time. Busser kjører til innlandslufthavnen og hoteller i sentrum. Reisen tar mellom en og to timer fra holdeplassen ved avgangshallen i terminal 1, 2 og 3.

Bilutleie

Leie av bil kan ordnes på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med faste priser venter utenfor ankomsthallen, og det enkleste er å bestille en fastprisdrosje ved en av skrankene på lufthavnen.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss forbinder de tre terminalene.

Fasiliteter

Det finnes svært mange fasiliteter på Narita lufthavn, blant annet butikker (også tollfri shopping), banker, minibanker, vekslingskontorer, massasjetjenester, stellerom, et kjæledyrhotell, skjønnhetssalonger og bagasjeoppbevaring. Det finnes også en rekke restauranter som tilbyr japansk, kinesisk og vestlig mat. Begge terminalene har dusjfasiliteter og soverom som kan leies per time.

Parkering

Terminal 1 har parkering på P1 og P5, mens terminal 2 har parkering på P2 og P3. Parkering på Tokyo Narita internasjonale flyhavn koster fra ¥ 210 per 30 minutter de første tre og en halv timene, med fast pris på ¥ 2060 for alt mellom tre og en halv og 24 timer.

Internett

Det finnes flere soner med gratis trådløst Internett i hver av terminalene.

Flyplasser i nærheten