Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Presidentens hage, Almaty
 

Praktisk informasjon om Almaty

Slik kommer man seg rundt i byen

Almaty har et nettverk av busser og trikker. Det er fast pris uansett distanse. Men disse kan bli nokså fulle og være litt upraktiske med bagasje. Byen har også en begrenset t-banetjeneste med én linje som stopper på Alatau, Auezov dramateater, Baikonur, Abay, Almaty, Zhibek Zholy og Raiymbek Batyr. Ytterligere linjer er under bygging. Den raskeste og enkleste måten å reise på er å ta en drosje. Drosjer kan forhåndsbestilles, og prisen avtales før man begynner å kjøre. Det finnes også en mer uoffisiell type delte drosjer som kan praies på gaten, men de kjører svært uregelmessig og kan være forvirrende for turister. Almaty er bygd etter et rutemønster, så det er lett å gå rundt.

Tid

GMT +6.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to runde stifter er standard (type C og F).

Valuta

Den offisielle myntenheten er kasakhstansk tenge (KZT), som deles i 100 tyin. Minibanker er generelt tilgjengelige i Kasakhstan, og større europeiske og internasjonale kredittkort som Diners Club og Visa godtas på sentrale hoteller, butikker og restauranter.

Kommunikasjon

Landskoden for Kasakhstan er +7. Bykoden for Astana er 7172. Det finnes avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper, og det er gode mottaksforhold rundt de viktigste byene. Det er internettkafeer i de fleste små og store byer, men de er ofte dyre. Mobilinternett er et godt alternativ.

Nødnummer

Nødnummer: 102 (politi), 103 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Almaty internasjonale lufthavn

www.alaport.com

Slik kommer man seg til byen

Lokale busser kjører regelmessig fra flyplassterminalen til byen. Man kan også ta drosje, og leie av privatbiler er tilgjengelig på flyplassen.

Bilutleie

Europcar tilbyr billeie på Almaty lufthavn.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjer tilgjengelig på flyplassen. Prisen for turen inn til byen er fra KZT 3000. Husk at siden ikke alle drosjer har taksameter, er det lurt å avtale pris på forhånd, eller forhåndsbestille hos et av de populære selskapene.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter vekslingskontorer, kafeer, barer, taxfree-shopping og informasjonsskranke, og dessuten apotek i avgangsterminalen.

Parkering

Parkeringsplasser med timepris er tilgjengelig, og de første 15 minuttene er gratis.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.