Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Hyangwonjeong-paviljongen, Seoul
 

Praktisk informasjon om Seoul

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste og raskeste veien å ta seg frem i byen er med metro, som dekker alle de viktigste områdene. Stasjonsnavnene er skrevet på engelsk og koreansk, og på de fleste linjene blir også navnene lest opp på engelsk. Metroen er ofte svært full i rushtiden, men den er stort sett trygg. Det hender det går gateselgere og tiggere rundt. Billetter kjøpes i automater eller i luker. Bussene går ofte og dekker hele byen. De kan imidlertid være veldig fulle. Billetter kan kjøpes ombord eller på forhånd. Det finnes godt med drosjer. Vanlige drosjer (hvite eller sølvfargede) har en startpris. Deretter beregnes prisen etter et komplisert taksametersystem. Sorte luksusdrosjer, kalt Mobeom-drosjer, har både bedre standard og service.

Tid

GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 eller 220 volt, 60 Hz. De fleste hoteller bruker 220 volt. Støpsel med to runde stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er sørkoreansk won (KRW). Utenlandsk valuta kan veksles i de fleste banker og på kasinoer. De fleste forretninger i byene godtar kredittkort, men koreanere foretrekker som regel kontanter. Minibanker i banker kan vanligvis bare brukes i bankenes åpningstider, og instruksjonene står ofte kun på koreansk. De fleste offentlige minibanker i dagligvarebutikker og undergrunnsstasjoner er tilgjengelige døgnet rundt. Amerikanske dollar godtas på et begrenset antall større steder og hoteller.

Kommunikasjon

Landskoden for Sør-Korea er +82. Infrastrukturen for telekommunikasjon er godt utbygd, og det finnes mange internettkafeer. Selv om lokalbefolkningen bruker mobiltelefoner, finnes det ikke noe GSM-nettverk, og noen utenlandske mobiltelefoner vil ikke fungere i Sør-Korea selv på internasjonal nettveksling (roaming). Man kan leie en lokal mobiltelefon.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi), 119 (ambulanse og brann)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Seoul Incheon internasjonale lufthavn

www.airport.kr

Slik kommer man seg til byen

Det går et ekspresstog mellom Seoul stasjon, Gimpo lufthavn (for innenlandsflyvninger) og Incheon internasjonale lufthavn. Besøkende kan reise inn til byen med flybuss eller vanlig rutebuss fra transportsenteret. Reisen tar rundt en og en halv time. Billetter og informasjon kan fås ved bussbillettkontoret ved utgang 4 og 9 (innendørs) og utgang 4, 6, 7, 8, 11, 13 og 9C (utendørs). Det finnes også en ferje som går fra Incheon havn til Yeongjong-do.

Bilutleie

AJ Rentacar og Kumho Rent-A-Car har skranker i ankomsthallen på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

For å ta drosje inn til Seoul, gå ut av ankomsthallen gjennom utgangene 4 til 8 og gå til drosjeholdeplassene ved 4D til 7C. Drosjeturen inn til Seoul sentrum koster mellom KRW 55 000 og 110 000 på dagtid og tar rundt en time. Bompenger og gebyrer kan komme i tillegg. Det er sjelden sjåførene snakker engelsk, så få noen til å skrive ned reisemålet ditt på koreansk på en papirbit.

Transport mellom terminalene

Terminalene er knyttet sammen med rullefortau og skyttelbusser.

Fasiliteter

Den velutstyrte lufthavnen har vekslingskontorer og banker, en lang rekke restauranter og andre spisesteder, flere tollfrie butikker og et supermarked i underetasjen. Det er mulig å leie mobiltelefon, og det finnes også internettkiosker, apoteker, badstuer, frisører, postkontor og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i gangavstand fra hovedterminalen. Korttidsparkering koster fra KRW 1200 for de første 30 minuttene opp til maks. KRW 14 000 for en dag. Prisene varierer mellom de ulike parkeringsplassene. Langtidsparkeringen, som har skyttelbussforbindelse med terminalbygningen, koster KRW 8000 per dag.

Internett

Seoul Incheon internasjonale lufthavn tilbyr gratis trådløst Internett på hele flyplassen.