Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Cameron Highlands nær Kuala Lumpur
 

Praktisk informasjon om Kuala Lumpur

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste måten å komme seg rundt i Kuala Lumpur på er å velge et av de fem lokaltogene. Alle fem drives av forskjellige selskap. KL Monorail betjener de vi største shopping- og hotellområdene, mens Putra LRT kjører til China Town. Billettene er rimelige, og det er hyppige avganger på alle ruter fra 05.30 til midnatt. Bybusser er varme, overfylte og fullstendig upålitelige. Det er mulig å praie drosjer langs veien, og det finnes også holdeplasser utenfor hoteller, kjøpesentre og lignende. Drosjeprisen øker kraftig mellom midnatt og 06.00, og av og til øker sjåførene også prisen i rushtiden eller dårlig vær. Det anbefales ikke å leie bil og kjøre selv i Kuala Lumpur. Trafikken er tett og kaotisk, og offentlig transport er mer enn god nok.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre stifter av samme type som brukes i Storbritannia.

Valuta

Den offisielle myntenheten er malaysisk ringit (MYR), også kalt malaysisk dollar, som deles i 100 sen. Pengevekslere gir generelt raskere service enn banker og tar ikke gebyr. Kursene deres kan imidlertid variere. Amerikanske dollar og britiske pund er de valutaene det er lettest å få veksle. Alle vanlige kredittkort godtas i hoteller, butikker og restauranter i det øverste sjiktet av markedet. Det finnes minibanker de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Malaysia er +60. Man kan ringe direkte til utlandet fra hvor som helst i landet, men tjenesten er upålitelig. Hoteller kan legge til et solid gebyr på telefonregningen. Det er best å sjekke før du ringer til andre land. Det finnes mange offentlige mynt- og korttelefoner, og telefonkort kan kjøpes på flyplasssen, bensinstasjoner og i aviskiosker. Mobilnettverkene er godt utbygd, og lokale tjenesteleverandører brukes GSM-nettverk, som er kompatible med de fleste internasjonale telefoner. Det finnes mange internettkafeer i turistområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 999

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Kuala Lumpur internasjonale lufthavn

www.klia.com.my

Slik kommer man seg til byen

Toget Express Rail Link tilbyr den raskeste transporten inn til sentrum. KLIA Ekspres og KLIA Transit forbinder lufthavnen og Kuala Lumpur (KL Sentral - City Air Terminal). Togene kjører fra 05.00 til 00.30 og koster rundt MYR 55 én vei og MYR 100 tur/retur. I City Air-terminalen kan reisende passasjerer sjekke inn bagasje, motta ombordstigningskort og ta toget til lufthavnen. Innreiseklarering gjøres også her. Reisetiden mellom KL Sentral og lufthavnen er omkring 28 minutter med KLIA Express og 37 minutter med KLIA Transit. Mange hoteller tilbyr å hente gjester selv, men dette er vanligvis dyrere enn å ta en drosje. Det finnes også en ekspressbuss som kjører fra lufthavnen til KL Sentral for MYR 10 én vei og MYR 18 tur/retur.

Bilutleie

Avis, Hertz og en rekke lokale bilutleiefirmaer er representert på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer, men de må forhåndsbetales i billettskranken. Prisen er avhengig av avstand og type drosje. I tillegg kommer det et ekstra gebyr mellom midnatt og 06.00.

Transport mellom terminalene

Det går et tog mellom terminalene. Det går en skyttelbuss hvert 30. minutt mellom lavpristerminalen (LCCT) og Kuala Lumpur internasjonale lufthavn (KLIA).

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter lounger, bagasjeoppbevaring, handikaptoalett, stellerom, banker, vekslingskontorer, minibanker, restauranter og barer, postkontor, apotek og tollfri shopping.

Parkering

Parkering på Kuala Lumpur internasjonale lufthavn koster fra MYR 4 for den første timen og MYR 2-4 per time etter det.

Internett

Det er trådløst Internett på Kuala Lumpur internasjonale lufthavn.