Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Den blå lagune på Coronøya nær Manila
 

Praktisk informasjon om Manila

Slik kommer man seg rundt i byen

Trafikken i Manila er kjent for tett smog og trafikkorker, ikke minst i rushtiden. Offentlig transport er billig og rikelig, inkludert bybane på hevet skinnegang (LRT) og Metrostar som har bidratt til litt mindre trafikk. Men offentlig transport kan også være farlig på Filippinene, og reisende bør være på vakt. Bybanen på hevet skinnegang kan være et godt alternativ. Den er rask, ren og effektiv, men veldig full i rushtiden. Det finnes flere selskaper som tilbyr ulike tjenester i byen samt lokale "jeepneys" som er minibusser i sterke farger som kan praies over alt. Busser og jeepneys er de rimeligste måtene å ta seg frem på i områder uten LRT. Det finnes også drosjer, men husk å avtale prisen på forhånd. Man kan også leie såkalte calesas (hestedrosjer), som tar turister med på kortere turer, og sykkeldrosjer.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 60 Hz. Støpsel med to flate stifter og med to runde stifter er i bruk.

Valuta

Filippinenes myntenhet er peso (PHP), som deles i 100 centavos. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder i byer og turistområder. Det finnes minibanker i de største byene. Amerikanske dollar godtas mange steder i Manila og andre turistområder og er den valutaen det er enklest å få vekslet. Ellers kan også euro og britiske pund veksles i banker og på hoteller. Bankene er åpne fra 9.00 til 15.00 fra mandag til fredag, men minibankene er åpne døgnet rundt. Det er best å ha med seg pesos når man reiser utenfor de største bysentra.

Kommunikasjon

Landskoden for Filippinene er +63. De viktigste små og store byene og populære turistmål er dekket av mobilnettverk av typen GSM 900 og 1800 med begrenset 3G-dekning. Det finnes internettkafeer i byer av en viss størrelse og i turistsentre.

Nødnummer

Nødnummer: 117 (politi) eller 112/911 fra mobiltelefon

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Ninoy Aquino internasjonale lufthavn

www.miaa.gov.ph

Slik kommer man seg til byen

Metro-Rail Transit-stasjonen i Baclaran ligger i nærheten av flyplassen, og togene kjører regelmessig. Det kjører også en flybuss mellom flyplassen og stasjonen. Bybusser stopper utenfor ankomsthallen i terminal 1 og 2.

Bilutleie

Bil kan leies hos blant andre Europcar, Avis, Hertz og National.

Drosjer på flyplassen

Gule drosjer med taksameter venter på holdeplasser utenfor terminalene.

Transport mellom terminalene

Det går gratis skyttelbuss mellom terminalene for passasjerer som trenger transfer. Andre må betale for å bruke HMG transportbuss.

Fasiliteter

På Manila lufthavn finnes det butikker, restauranter og barer, minibanker, banker med valutaveksling, bagasjeoppbevaring og posttjenester.

Parkering

Korttidsparkering er tilgjengelig foran utenlandsterminal 1 og 2. Langtidsparkering er tilgjengelig foran innenlandsterminalen.

Internett

Wi-Fi er tilgjengelig på flyplassen.