Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Rikdomsfontenen, Singapore
 

Praktisk informasjon om Singapore

Slik kommer man seg rundt i byen

Billeie er svært dyrt i Singapore. Singapore har imidlertid et godt utbygd bussnettverk og pålitelig MRT-bane, og begge er billige og brukervennlige alternativer. Elektroniske EZ-Link-billetter kan brukes på både tog og busser. Da unngår man behovet for småpenger, og det er også litt billigere enn standardprisene. Byen har også tusenvis av drosjer med taksameter. De er trygge og overraskende rimelige, og har dessuten klimaanlegg. Sjåførene er hjelpsomme og ærlige. Den eneste ulempen er de lange drosjekøene i rushtiden. Mange av turistattraksjonene ligger i nærheten av hverandre, og det er trygt og hyggelig å gå dersom du holder ut i varmen.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre firkantede stifter.

Valuta

Singapores myntenhet er singaporsk dollar (SGD), som deles i 100 cent. Amerikanske og australske dollar, yen og britiske pund godtas også i større kjøpesentre. Vanlige kredittkort godtas i hoteller, butikker og restauranter. Det finnes rikelig med minibanker, og man kan ta ut kontanter med kredittkort i bankene. Bankene åpner hver dag, men noen veksler ikke utenlandsk valuta lørdager.

Kommunikasjon

Landskoden for Singapore er +65. Koden for utgående samtaler er 001, 002, 008 eller 018 avhengig av tjenesteleverandør, fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 00144 for Storbritannia). Det finnes ikke retningsnumre. Offentlige telefoner kan brukes til lokale og internasjonale samtaler. De tar kredittkort og telefonkort som kan kjøpes i aviskiosker og telebutikker. Det er gebyrfritt å ringe fra hoteller. Flere lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900/1800-nettverk. Det finnes internettkafeer over hele Singapore.

Nødnummer

Nødnummer: 999 (politi); 995 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Singapore Changi lufthavn

www.changiairport.com

Slik kommer man seg til byen

MRT-tog kjører fra MRT-stasjonen på lufthavnen. Den ligger under terminal 2 og 3. Togene har avganger fra 05.30 til rundt midnatt, og turen tar ca. 27 minutter. Det kjører også offentlige busser til byen mellom 06.00 og midnatt. Disse stopper på nederste nivå i hver terminal. Prisen er ca. SGD 2, og turen tar en time. I tillegg finnes det skyttelbusser som kjører mellom lufthavnen, sentrum og de fleste hotellene i Singapore. Bussene kjører når alle de seks setene er fulle eller hvert 15.-30. minutt. Prisen er ca. SGD 9 per voksen og SGD 6 per barn.

Bilutleie

Avis, Budget og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Utenfor ankomsthallene på begge terminaler kan men ta drosje til sentrum av Singapore. Prisen inn til byen er ca. SGD 20 til SGD 50, og turen tar rundt 30 minutter. Bestillinger kan gjøres i flybusskrankene.

Transport mellom terminalene

Et gratis Skytrain kjører mellom terminalene.

Fasiliteter

Changi lufthavn har en rekke fasiliteter som minibanker, vekslingskontorer, businesstjenester, flyselskaplounger/reiseklubber, tollfri shopping, stellerom og multimedietelefoner for Internett og e-post. Andre fasiliteter omfatter et minisupermarked, snackbarer og restauranter, trimsenter, svømmebasseng på taket, frisør, vaskeri, røykerom, bønnerom og postkontor. Terminal 3 er en ny og "grønn" terminal med naturlig lys, sommerfuglhage, fiskedammer og over 200 løvtretyper.

Parkering

Standard parkeringspris på Changi lufthavn ligger mellom SGD 0,04 per minutt på T1, T2 og T3, og SGD 0,035 per minutt på parkeringsplass sør, med øvre grense per dag på SGD 35.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig på hele lufthavnen.