Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Det flytende markedet, Bangkok
 

Praktisk informasjon om Bangkok

Slik kommer man seg rundt i byen

Skytrain (BTS) har to linjer som går over Bangkoks sentrale deler, mens metroen har en linje som dekker områder uten Skytrain. Metroen krysser skytrain på tre steder og har 18 stasjoner. Den har hyppige avganger frem til midnatt. Bussene utgjør hovedtyngden av den offentlige transporten, men vær oppmerksom på lommetyver hvis du bruker dem. Den mest interessante måten å ta seg rundt på er på Chao Phraya-elva der det kjører mange vanndrosjer, long-tail-båter og store vannbusser. For THB 10 kan du komme til de fleste turistattraksjonene. Tuk Tuks (fargerike trehjulinger) er standard for kortere turer. De er billigere og raskere enn vanlige drosjer, men husk å avtale pris før du setter deg inn. Drosjer både med og uten taksameter har klimaanlegg, men vær oppmerksom på at sjåførene ofte ikke har så mye vekslepenger. Alle drosjer og tuk tuk-er kan leies for sightseeing. Bangkok har også gratis sykler for turister på to faste sykkelruter langs elva. Østsiden går forbi noen av de største templene, mens vestsiden går gjennom mer utpregede boligområder.

Tid

GMT +7

Elektrisitet

220 volt, 50 Hz. Det brukes både støpsel med to runde og to flate stifter.

Valuta

Myntenheten er baht (THB), som deles i 100 satang. Penger kan veksles på flyplassen, i banker, på hoteller og vekslingskontor. Bankene er åpne mandag til fredag. Det finnes minibanker i de fleste byer og turistanlegg, men uttak medfører gebyr. De fleste vanlige kredittkort godtas på hoteller, større butikker og restauranter.

Kommunikasjon

Landskoden for Thailand er +66. Koden for utgående samtaler er 001 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 00144 for Storbritannia). Det er kan også være nødvendig med retningsnummer. For å ringe en mobiltelefon i Thailand, må man velge 8 før bykoden. Man kan ringe direkte til utlandet fra hvor som helst i landet. De viktigste små og store byene og populære turistmål er dekket av mobilnettverk av typen GSM 900, 1800 og 1900. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 191. Turistpolitiet: 1155. Ambulanse: 1554.

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Suvarnabhumi internasjonale lufthavn

www.suvarnabhumiairport.com

Slik kommer man seg til byen

Airport Rail Link (ARL) er den raskeste måten å komme til sentrum av Bangkok. Tjenesten går fra andre etasje i flyplassen og har forbindelse med MRT-undergrunnsbanen på Makkasan stasjon (MRT Phetchaburi stasjon) og med BTS Skytrain på Phayathai stasjon. Det går flere offentlige bussruter fra transportsenteret til Bangkok, og det går også en flybuss med klimaanlegg som kjører mellom lufthavnen og de beste hotellene i sentrum av Bangkok. Det finnes også limousinservice i 3. etasje i ankomsthallen.

Bilutleie

Man kan leie bil fra Avis, Budget, Hertz, Sixt og Thai Car Rental Association. Bestillinger kan gjøres ved egen bilutleieskranke i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Fra flyplassen kan passasjerer ta drosje fra avgangsterminalen. Reisetiden avhenger mye av trafikken, men beregn minst 30 minutter. Ofte tar det mye lenger. Det må betales en utkjøringsavgift som det forventes at passasjeren skal betale. Avgiften kan betales ved reisens slutt. Passasjerer kan be sjåføren bruke ekspressveien. Det koster litt mer.

Fasiliteter

Man kan veksle valuta på nivå 2 i ankomsthallen. Det finnes minibanker flere steder i terminalbygningen. Det finnes mange offentlige telefoner. Turistinformasjon finner man i ankomsthallen på nivå 2. Dessuten finnes det tollfri shopping samt en rekke restauranter, vinbarer og steder som selger hurtigmat.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn. Prisen for korttidsparkering er fra ca. THB 25 for den første timen opp til ca. THB 250 for en dag. Prisen for langtidsparkering er fra THB 20 per time opp til THB 140 for en dag.

Internett

Det er trådløst Internett i hele lufthavnen. I noen områder er det gratis, fortrinnsvis i hallene.