KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Det flytende markedet, Bangkok
 

Praktisk informasjon om Bangkok

Slik kommer man seg rundt i byen

Skytrain (BTS) har to linjer som går over Bangkoks sentrale deler, mens metroen har en linje som dekker områder uten Skytrain. Metroen krysser Skytrain på tre punkter og har 35 stasjoner, med hyppige avganger helt til midnatt. Bussene utgjør hovedtyngden av den offentlige transporten, men vær oppmerksom på lommetyver hvis du bruker dem. Den mest interessante måten å ta seg rundt på er på Chao Phraya-elva der det kjører mange vanndrosjer, long-tail-båter og store vannbusser. Dette gjør det enkelt å komme seg til de fleste turistattraksjonene. Tuk tuk (fargerike trehjulinger) er standard for kortere turer. De er billigere og raskere enn vanlige drosjer, men husk å avtale pris før du setter deg inn. Drosjer både med og uten taksameter har klimaanlegg, men vær oppmerksom på at sjåførene ofte ikke har så mye vekslepenger. Alle drosjer og tuk tuk-er kan leies for sightseeing. Bangkok har også gratis sykler for turister på to faste sykkelruter langs elva. Østsiden går forbi noen av de største templene, mens vestsiden går gjennom mer utpregede boligområder.

Tid

GMT +7

Elektrisitet

220 volt, 50 Hz. Det brukes både støpsel med to runde og to flate stifter.

Valuta

Myntenheten er baht (THB), som deles i 100 satang. Valuta kan veksler på flyplasser, i banker, på hoteller og på vekslingskontorer. Bankene er åpne mandag til fredag. Det finnes minibanker i de fleste byer og turistanlegg, men uttak medfører gebyr. De fleste vanlige kredittkort godtas på hoteller, større butikker og restauranter.

Kommunikasjon

Landskoden for Thailand er +66. Koden for utgående samtaler er 001 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 00144 for Storbritannia). Det er mobildekning i de fleste små og store byer og feriesentre. Wi-Fi er relativt lett tilgjengelig.

Nødnummer

191 (politi), 1155 (turistpoliti), 1554 (ambulanse).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Suvarnabhumi internasjonale lufthavn

www.suvarnabhumiairport.com

Slik kommer man seg til byen

Airport Rail Link (ARL) er den raskeste måten å komme til sentrum av Bangkok. Tjenesten går fra første etasje på flyplassen og har forbindelse med MRT-undergrunnsbanen på Makkasan stasjon og med BTS Skytrain på Phaya Thai stasjon. Det går flere offentlige bussruter fra transportsenteret til Bangkok, og det går også en flybuss med klimaanlegg som kjører mellom lufthavnen og de beste hotellene i sentrum av Bangkok. Det finnes også limousinservice i 3. etasje i ankomsthallen.

Bilutleie

Man kan leie bil fra Avis, Budget, Hertz, Sixt og Thai Car Rental Association. Bestillinger kan gjøres ved egen bilutleieskranke i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Drosje fra flyplassen finner du utenfor terminalen i første etasje, ved utgangene 4 og 7. Reisetiden avhenger mye av trafikken, men beregn minst 30 minutter. Ofte tar det mye lenger. Det må betales en utkjøringsavgift som det forventes at passasjeren skal betale. Avgiften kan betales ved reisens slutt. Passasjerer kan be sjåføren bruke ekspressveien. Det koster litt mer.

Fasiliteter

Inne i terminalbygningen har man mulighet til å veksle valuta, og det er også minibanker flere steder. Det finnes mange offentlige telefoner. Turistinformasjon finner man i ankomsthallen på nivå 2. Dessuten finnes det tollfri shopping samt en rekke restauranter, vinbarer og steder som selger hurtigmat.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn. Prisen for korttidsparkering er fra ca. THB 25 for den første timen opp til ca. THB 250 for en dag. Prisen for langtidsparkering er fra THB 20 per time opp til THB 140 for en dag.

Internett

Det er trådløst Internett på hele flyplassen, og i noen områder er det gratis.