Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Palm Beach, Aruba
 

Praktisk informasjon om Aruba

Slik kommer man seg rundt i byen

Leiebil er en fin måte å komme seg rundt på øya på, og mange selskaper har spesialtilbud for tre dager. Men dersom du planlegger å for det meste holde deg i ro rundt feriesenteret ditt, vil du ikke trenge leiebil. Aruba har et godt bussystem med linjer fra de fleste hotellene og inn til Oranjestad sentrum, Bussene kjører hvert 20. minutt mellom kl. 08.00 og 18.00 og en gang i timen fra kl. 18.00 til midnatt fra mandag til og med lørdag. Det finnes også drosjer, men det kan være vanskelig å få tak i dem, så det er best å be hotellet eller restauranten om å ringe etter en. Drosje er absolutt å foretrekke etter mørkets frembrudd. Det finnes ikke taksametere, men sjåførene har en liste over offisielle priser.

Tid

GMT -4

Elektrisitet

Nettstrømmen i Aruba er på 120 volt, 60 Hz. Støpsler med to og tre flate stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er arubisk florin (AWG). Florinen har fast kurs i forhold til amerikansk dollar. Amerikansk valuta godtas overalt, og vanlige store valutaer kan veksles i banker. Kreditt- og debetkort godtas de fleste steder, og det finnes minibanker i Oranjestad.

Kommunikasjon

Landskoden for Aruba er +297. Det brukes ikke retningsnummer for byene. Øya har mobildekning med et GSM-nettverk. Det kan leies mobiltelefooner, og det finnes mange internettkafeer i turistområder.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Dronning Beatrix internasjonale lufthavn

www.airportaruba.com

Slik kommer man seg til byen

Busser kjører regelmessig til Oranjestad fra bussholdeplassene rett utenfor lufthavnen. Turbusser kan kjøre passasjerene til deres respektive reisemål. Det finnes også drosjer.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Alamo, Budget og Hertz er noen av de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplass på flyplassen. Det kan kreves tilleggsgebyr for ekstra bagasje, offentlige fridager og kjøring om natten.

Fasiliteter

Lufthavnen har flere butikker, tollfri butikk og flere restauranter og snackbarer. Åpen bank syv dager i uka. Internettstasjoner og trådløst Internett er tilgjengelig.

Parkering

Kort- eller langtidsparkering er tilgjengelig med timepriser fra AWG 3 og dagspriser fra AWG 30.

Internett

Det finnes trådløst Internett. Første time er gratis, deretter betaler man i henhold til bruk.