Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Curaçao

El Capitolio, Havana
 

Praktisk informasjon om Curaçao

Slik kommer man seg rundt i byen

Å reise rundt på Curacao innebærer vanligvis å kombinere offentlig transport, drosjer og leiebil. Det finnes to typer buss på Curacao, tradisjonelle bybusser og mindre minibusser. De store bussene (konvoi) kjører sjelden mellom de viktigste stedene i byen og koster rundt ANG 2, mens minibussene (BUS) koster ANG 1-3. Sistnevnte er mer fleksible med tanke på rutene slik at du kan komme nærmere reisemålet ditt. De fleste av de største hotellene tilbyr også gratis skyttelbuss til shoppingområdene i Willemstad. Det å leie bil kan være en fin mulighet til å se mer av Curacao på. Biler kan leies på lufthavnen eller inne i byen. Vær oppmerksom på at skiltingen ofte er dårlig, og det hender ofte at fotgjengere, esler, geiter og iguaner skades i bilulykker.

Tid

Lokal tid er GMT -4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 til 130 volt, 50 Hz. Det brukes støpsler med to flate stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er nederlandsk antillansk gylden eller florin (ANG eller NAFI), som deles i 100 cent. Amerikansk valuta godtas overalt, og gylden har fast kurs i forhold til amerikansk dollar. Det kan være vanskelig å få betale med eller veksle større sedler i amerikanske dollar og gylden. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er også mulig å bruke reisesjekker i amerikanske dollar for å unngå ekstra gebyrer. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og vekslingskontorer. Det finnes også minibanker.

Kommunikasjon

Landskoden for Curaçao er +599. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0027 for Sør-Afrika). Det finnes ikke retningsnumre. Alle lokale telefonnumre begynner med 9 og har som regel 7 sifre. Telefonkort for bruk i offentlige telefonkiosker kan kjøpes på postkontorer, veikroer og bensinstasjoner. Øya dekkes av et GSM 900/1800-nettverk. Det finnes internettkafeer.

Nødnummer

911 (politi); 912 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Karnevalsmandag 16. feb. 8. feb.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Kongens dag 27. apr. 27. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 14. mai 5. mai
Flaggets dag 2. jul. 2. jul.
Curaçaos dag 10. okt. 10. okt.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Klimaet på Curacao er deilig med masse sol og høye temperaturer året rundt. Varmen er moderat og behagelig, og det blåser ofte en mild bris inn fra øst. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 27 °C. Curacao ligger utenfor tornadobeltet, men den tropiske beliggenheten gjør at det av og til kan blåse kraftige stromer. Disse kan forekomme når som helst på året. Det må forventes regn mellom oktober og februar, men det er lett og faller stort sett om natten. Den mest populære tiden å reise til Curacao på er mellom desember og april, men det er stort sett fordi mange ønsker å rømme fra kaldere vær på den nordlige halvkule, og det er skoleferi på denne tiden. Det kommer færrest turister mellom mai og november, men denne tiden er like behagelig som ellers på året. Det er bedre plass på strendene, og overnatting er billigere.

Curaçao internasjonale lufthavn

www.curacao-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Drosjer og busser kjører mellom lufthavnen og Willemstad.

Bilutleie

Avis, Budget og Hertz er blant bilutleiefirmaene som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter på plassen rett utenfor utgangen til ankomsthallen.

Fasiliteter

Lufthavnen har døgnåpen vekslingsautomat, banker og minibanker. Den har også tollfri shopping, barer og restauranter, og et postkontor.

Parkering

Det befinner seg en parkeringsplass med 300 plasser rett utenfor terminalen. De første 30 minuttene koster ANG 3. Inntil en time koster ANG 4. Deretter er prisen ANG 1 per time opp til ti timer. Dagspris er ANG 18,50.

Internett

Gratis trådløst Internett i terminalen. Det finnes også internettmaskiner i første og andre etasje.