Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

The blue waters of Curacao
 

Praktisk informasjon om Curaçao

Slik kommer man seg rundt i byen

Å reise rundt på Curacao innebærer vanligvis å kombinere offentlig transport, drosjer og leiebil. Det finnes to typer buss på Curacao, tradisjonelle bybusser og mindre minibusser. De store bussene (konvoi) har få avganger og går mellom de viktigste stedene i byen. Minibussene har hyppigere avganger og er mer fleksible når det gjelder rutene, slik at du fraktes nærmere reisemålet ditt. De fleste av de største hotellene tilbyr også gratis skyttelbuss til shoppingområdene i Willemstad. Det å leie bil kan være en fin mulighet til å se mer av Curacao på. Biler kan leies på lufthavnen eller inne i byen. Vær oppmerksom på at skiltingen ofte er dårlig, og det hender ofte at fotgjengere, esler, geiter og iguaner skades i bilulykker.

Tid

Lokal tid er GMT -4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 50 Hz. Det brukes støpsler med to flate stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er antilliansk gylden eller florin (ANG), som deles i 100 cent. Amerikansk valuta godtas overalt, og gylden har fast kurs i forhold til amerikansk dollar. Det kan være vanskelig å få betale med eller veksle større sedler i amerikanske dollar og gylden. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og vekslingskontorer. Det finnes også minibanker.

Kommunikasjon

Landskoden for Curaçao er +599. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0027 for Sør-Afrika). Det finnes ikke retningsnumre. Alle lokale telefonnumre begynner med 9 og har som regel 7 sifre. Telefonkort for bruk i offentlige telefonkiosker kan kjøpes på postkontorer, veikroer og bensinstasjoner. Øya dekkes av et GSM 900/1800-nettverk. Det finnes internettkafeer.

Nødnummer

911 (politi); 912 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Curaçao internasjonale lufthavn

www.curacao-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Drosjer og busser kjører mellom lufthavnen og Willemstad.

Bilutleie

Avis, Budget og Hertz er blant bilutleiefirmaene som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter på plassen rett utenfor utgangen til ankomsthallen.

Fasiliteter

Lufthavnen har døgnåpen vekslingsautomat, banker og minibanker. Den har også taxfree-shopping, barer og restauranter.

Parkering

Det befinner seg en parkeringsplass med 300 plasser rett utenfor terminalen. De første 30 minuttene koster ANG 3. Inntil en time koster ANG 4. Deretter er prisen ANG 1 per time opp til ti timer. Dagspris er ANG 18,50.

Internett

Gratis trådløst Internett i terminalen. Det finnes også internettmaskiner i første og andre etasje.