Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Teotihuacán, Mexico by
 

Praktisk informasjon om Mexico by

Slik kommer man seg rundt i byen

Det effektive og svært billige kollektivtransportsystemet gjør det overraskende enkelt å ta seg frem i Mexico by. Systemet består av metro, busser, trolleybusser og minibusser (peseros). Metroen er den beste måten å reise på. Den er rask og enkel å bruke (06.00-24.00). Men det går også mange busser. De er relativt pålitelige, men kan være litt vanskeligere å bruke dersom man ikke snakker spansk. Peseros er mindre, mer komfortable og raskere enn busser, men litt dyrere. De kan praies hvor som helst langs faste ruter. Alle former for offentlig transport er svært overfylt i rushtiden, så unngå disse timene om mulig. Besøkende bør også være oppmerksomme på at det er mye kriminalitet på busser og metro. Særlig når det er fullt. Unngå offentlig transport om kvelden, og pass godt på eiendelene dine. Besøkende bør ikke praie drosje på gata. De fleste hoteller har faste drosjesjåfører som de bruker, og hoteller og restauranter kan også ringe etter drosje. Dette er dyrere, men tryggere og mer pålitelig. Det er et mareritt å kjøre bil i byen, og biler bør parkeres på bevoktet parkering. Det er dyrt å leie bil, og enslige bilister blir ofte utsatt for kriminelle handlinger om natten.

Tid

Lokal tide er GMT -6 (GMT -5 mellom første søndag i april og nest siste søndag i oktober).

Elektrisitet

110–120 volt, 60 Hz. Støpsel med to flate stifter er standard.

Valuta

Mexicos myntenhet er meksikansk peso (MXN), som deles i 100 centavos. Kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa, MasterCard og American Express. Det finnes minibanker i de fleste store og små byer, og dette er den enkleste måten å få tak i kontanter. Imidlertid bør man for sikkerhets skyld bare bruke dem i åpningstidene og vise aktsomhet. Selv om mange forretninger godtar utenlandsk valuta (spesielt amerikanske dollar), er det best å bruke pesos. Utenlandsk valuta kan veksles på et av de mange casas de cambio (vekslingskontor) som har lengre åpningstider og gir raskere service enn bankene.

Kommunikasjon

Landskoden for Mexico er +52. Noen firmaer som tilbyr internasjonale samtaler til USA har tilgangsnumre som man kan ringe for å bruke telefonkort. Denne typen samtaler er normalt billigere enn direktesamtaler fra et hotellrom. Hvis du ringer internasjonalt fra en telefonkiosk, bør du bruke de offisielle TelMex-kioskene. De andre tar svært høye priser. GSM-mobilnettverk dekker det meste av landet, men internasjonale kostnader ved nettveksling (roaming) kan være skyhøye. Det finnes mange internettkafeer, spesielt i områder som retter seg mot turisme.

Nødnummer

Nødnummer: 066

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Mexico by internasjonale lufthavn

www.aicm.com.mx/en/

Slik kommer man seg til byen

Mexico bys metrosystem kjører mellom lufthavnen og sentrum av byen. Det finnes også busser, bl.a. Autobuses del Oriente (ADO) og Autobuses Estrella Roja. Enkelte hoteller tilbyr henting, men det kan lønne seg å sammenligne prisene. Det er vanligvis rimeligere å ta drosje.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget og National er noen av de som tilbyr sine tjenester her.

Drosjer på flyplassen

Drosjene er regulerte, og passasjerer kan betale på forhånd ved drosjeskranken i ankomsthallen. Autoriserte drosjer er sennepsgule med flylogo. Det tar rundt 45 minutter inn til sentrum av byen.

Transport mellom terminalene

Passasjerer kan ta et gratis Air Train mellom de to terminalene. Andre må bruke vanlig offentlig transport mellom terminalene og betale vanlig pris.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det minibanker, banker, vekslingskontorer, businessenter, et postkontor, restauranter, butikker, hotellreservasjon og turistinformasjon.

Parkering

Parkering på Mexico by internasjonale lufthavn koster MXN 44 per time og inntil MXN 288 per dag.

Internett

Wi-Fi er tilgjengelig i den internasjonale terminalen.