Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Det smaragdgrønne blå havet til Panama
 

Praktisk informasjon om Panama by

Slik kommer man seg rundt i byen

I begynnelsen kan det være vanskelig å finne veien i Panama by. Byen har offentlig busser, men alle skilt er på det lokale språket, og selv om byen er i ferd med å skifte ut bussene, finnes det fortsatt mange gamle busser som er både overfylte og forvirrende for nybegynnere. Det vanligste transportmiddelet i Panama by er drosje. En gjennomsnittlig tur bør koste under USD 10 til de fleste deler av byen. Drosjene har ikke taksameter. De kan praies på gata eller bestilles via telefon (selv om det da ofte legges til et gebyr). Det er også mulig å leie drosje på times- eller ukesbasis. Det kan være gunstig dersom man skal reise mye rundt. Det finnes leiebiler, men den lokale kjørestilen er aggressiv, og det å kjøre selv kan lett bli mer frustrerende enn hyggelig.

Tid

GMT -5.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpsel med to flate stifter er standard. Type A/B.

Valuta

Den offisielle myntenheten er panamansk balboa (PAB), som tilsvarer 100 centesimo. Amerikanske dollar godtas imidlertid overalt til en kurs på 1 PAB = 1 USD. Balboa er kun tilgjengelig som mynter. Den eneste formen for papirpenger som brukes, er amerikanske dollar. Det er lett å veksle valuta i Panama i banker, vekslingskontorer, hoteller og på flyplassen. Unngå svartebørsen. De beste kursene får man i de større bankene. Gamle, krøllete og skitne utenlandske sedler kan bli avvist for veksling. Kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa, MasterCard, Diners Club og American Express. Det finnes mange minibanker i Panama by.

Kommunikasjon

Landskoden for Panama er +507. Det finnes offentlige mynt- og kortbetjente telefoner, og kort selges i butikker og automater. Mobiltelefonleverandørene tilbyr GSM- og 3G-nettverk, og det finnes avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiloperatører. Det finnes flere leverandører av internettjenester i Panama, og det er mange internettkafeer i Panama by.

Nødnummer

Nødnummer: 104 (politi); 103 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Tocumen internasjonale lufthavn

www.tocumenpanama.aero

Slik kommer man seg til byen

Det finnes busser og minibusser kalt Taxi de Turismo, som kan bestilles fra informasjonsskranken i ankomsthallen. Reisen inn til byen tar rundt en halv time.

Bilutleie

Blant bilutleiefirmaene som er representert i ankomsthallen, er Alamo, Avis, Barriga, Budget, Dollar, Hertz, National og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Drosjer kjører dag og natt til faste priser, avhengig av antall passasjerer. Drosjene har ikke taksameter.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes en bank og minibank, en restaurant og kaffebarer, og dessuten snackbarer. Det finnes også flere butikker i annen og tredje etasje, inklusiv tollfri shopping. Det finnes bagasjeoppbevaring, og det finnes også informasjonsskranker i ankomsthallen.

Parkering

Det er rikelig med parkeringsplasser på Tocumen internasjonale lufthavn, og det er svært billig.

Internett

Wi-Fi kan brukes gratis i opptil to timer.