KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Fargerike hus, Saint Martin
 

Praktisk informasjon om Saint Martin

Slik kommer man seg rundt i byen

Det går busser, men de følger enn litt vilkårlig rutetabell rundt St. Maarten. De tar betalt for hver by du passerer (i USD), inkludert Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay, Marigot og Grand Case. Det er mye raskere å ta en drosje, som kan bestilles via telefon. Det å leie bil for en dag eller to er en fin måte å få mest mulig ut av ferien på, og veinettet består stort sett av en kystvei samt mindre veier i innlandet. Det går greit å kjøre. Sjåførene er kjent for å være veldig høflige, og tuter for det meste for å hilse på andre.

Tid

GMT -4.

Elektrisitet

110/220 volt, 50/60 Hz Det brukes standard støpsler med to eller tre flate stifter, av samme type som i USA.

Kommunikasjon

Landskoden for Sint-Maarten er +1 721. Landskoden for franske St. Martin er +590. En telefonsamtale fra den ene siden av øya til den andre regnes som en internasjonal samtale. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia) fra begge sektorer. Det brukes ikke retningsnummer. Mobilnettverk dekker begge deler av øya. Internett-tilgang er tilgjengelig på internettkafeene. Vær oppmerksom på at det ikke er wifi-dekning på hele øya. Det er Wifi-baser på barer og kafeer på strandpromenaden i Philipsburg, i Oyster Pond, på Orient Beach, og i Maho-området.

Nødnummer

Nødnummer: 911 (politi); 919 (brann), 912 (ambulanse).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Prinsesse Juliana internasjonale lufthavn

www.sxmairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes ingen offentlig transport fra lufthavnen, men det finnes drosjer, og noen hoteller tilbyr også transport.

Bilutleie

Bilutleieskrankene finner man i ankomstområdet. Avis, Hertz og Alamo er noen av firmaene som er representert.

Drosjer på flyplassen

Drosjene reguleres av Airport Taxi Association og venter utenfor ankomsthallen. Der er det også en drosjeskranke. Det forventes tips.

Fasiliteter

Blant fasilitetene på Prinsesse Juliana lufthavn er bank, minibank, restaurant, forfriskninger, businessklasselounge og tollfri shopping.

Parkering

Utenfor terminalen er det korttidsparkering for henting og avsetting. Vanlig parkering finnes innen gangavstand fra inngangen. Parkering koster USD 1 per halvtime de første åtte timene og USD 1 for hver annen time etter det. Prisen er USD 24 for en dag og USD 120 for en uke.

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett.