Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Fargerike hus, Saint Martin
 

Praktisk informasjon om Saint Martin

Slik kommer man seg rundt i byen

Det går busser, men de følger enn litt vilkårlig rutetabell rundt St. Maarten. De tar betalt for hver by du passerer (i USD), inkludert Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay, Marigot og Grand Case. Det er mye raskere å ta en drosje, som kan bestilles via telefon. Det å leie bil for en dag eller to er en fin måte å få mest mulig ut av ferien på, og veinettet består stort sett av en kystvei samt mindre veier i innlandet. Det går greit å kjøre. Sjåførene er kjent for å være veldig høflige, og tuter for det meste for å hilse på andre.

Tid

GMT -4.

Elektrisitet

110/220 volt, 60 Hz. Det brukes standard støpsler med to eller tre flate stifter, av samme type som i USA.

Valuta

På nederlandsk side er myntenheten antilliansk gylden eller florin (ANG), som deles i 100 cent. Amerikanske dollar godtas imidlertid mange steder, og priser oppgis vanligvis både i dollar og gylden. På fransk side er euro (EUR) den lokale myntenheten, men mange steder tar også amerikanske dollar. Det finnes mange vekslingskontorer og banker over hele øya og minibanker i de viktigste tettstedene i begge nasjonale sektorer; vanlige kredittkort aksepteres de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Sint-Maarten er +1 721. Landskoden for franske St. Martin er +590. En telefonsamtale fra den ene siden av øya til den andre regnes som en internasjonal samtale. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia) fra begge sektorer. Det brukes ikke retningsnummer. Det er mobildekning med GSM 900- og 1800-nettverk på begge sider av øya. Det finnes internettilgang på internettkafeer og i de fleste turistanlegg.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Prinsesse Juliana internasjonale lufthavn

www.sxmairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes ingen offentlig transport fra lufthavnen, men det finnes drosjer, og noen hoteller tilbyr også transport.

Bilutleie

Bilutleieskrankene finner man i ankomstområdet. Avis, Hertz og Alamo er noen av firmaene som er representert.

Drosjer på flyplassen

Drosjene reguleres av Airport Taxi Association og venter utenfor ankomsthallen. Der er det også en drosjeskranke. Det forventes tips.

Fasiliteter

Blant fasilitetene på Prinsesse Juliana lufthavn er bank, minibank, restaurant, forfriskninger, businessklasselounge og tollfri shopping.

Parkering

Utenfor terminalen er det korttidsparkering for henting og avsetting. Vanlig parkering finnes innen gangavstand fra inngangen. Parkering koster USD 1 per halvtime de første åtte timene og USD 1 for hver annen time etter det. Prisen er USD 24 for en dag og USD 120 for en uke.

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett.