KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Praktisk informasjon om Wien

Slik kommer man seg rundt i byen

Wien har et av Europas beste kollektivsystemer. Det er trygt og enkelt å bruke og består av punktlige busser og trikk, rask t-bane og lokaltog. Det meste av kollektivtrafikken kjører mellom 06.00 og midnatt. Bussene stopper tidligere, men det kjører nattbusser i helgene langs de viktigste rutene. Undergrunnen (U-bahn) er den raskeste måten å komme seg rundt i byen på, mens lokaltogene (S-Bahn) er det raskeste alternativet til lufthavnen. Få byer har så mange trikker som Wien, og det er den nest beste måten å ta seg rundt på. I tillegg er trikken et godt alternativ dersom man vil se byen. Enkelte ruter kjøres ikke i helgene. Buss er praktisk i sentrum, der det ikke finnes trikk. Det er faste priser for alle former for offentlig transport. Når billetten er aktivert er den gyldig for én reise, og overganger i samme retning. Det finnes ulike typer reisekort: Vienna Card er gyldig i tre dager, gir ubegrenset bruk av kollektivtransport, og gir rabatter på mange attraksjoner, butikker og restauranter. Det finnes godt med drosjer. De er pålitelige og har taksameter, men de har en liste over tillegg og er blant Europas dyreste. Den mest romantiske måten å oppleve byen på, er med hest og kjerre, en såkalt fiaker. Det er imidlertid dyrt. Bil er stort sett en byrde inne i selve Wien, men kan være et fint alternativ til turer utenfor byen.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom april og oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker og på vekslingskontorer som finnes i alle byer, men det kan være enklere å bruke minibank. Bankene er stengt lørdag og søndag, men vekslingskontorer på flyplasser og større togstasjoner er åpne syv dager i uken. De fleste kreditt- og debetkort godtas de fleste steder, men det kan hende at enkelte mindre hoteller og restauranter bare godtar kontanter.

Kommunikasjon

Landskoden for Østerrike er +43. Det finnes mange hoteller, kafeer og restauranter med gratis Wi-Fi. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning

Nødnummer

133 (politi), 140 (fjellredningstjeneste), 144 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Wien internasjonale lufthavn

www.viennaairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig tog og busser til Wien. Det finnes også flytog, City Airport Train, som tilbyr rask og direkte transport til den sentrale City Air-terminalen, som ligger rett ved holdeplasser for t-bane, buss og trikk. Det går tog hvert 30. minutt mellom 05.36 og 23.39.

Bilutleie

Bilutleieselskaper inkluderer Alamo, Avis, Buchbinder, Budget, Enterprise, Europcar, Flizzr, Hertz, Megadrive, National, Payless, Sixt og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen. Drosjene har taksameter, og kjøreturen tar ca. 30 minutter.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger like ved hverandre, og det er gangavstand mellom dem.

Fasiliteter

Det finnes et stort antall butikker, deriblant taxfree, og dessuten flere restauranter og barer i alle terminalene. Det finnes banker og vekslingskontorer. Andre fasiliteter omfatter lounger, bagasjeoppbevaring, businessentre og et helsesenter.

Parkering

Wien internasjonale lufthavn har to parkeringshus med flere etasjer som er knyttet til terminalen med overbygde gangveier. Prisen for parkering er fra € 3,90 per time til € 39,90 per dag, med lavere pris for påfølgende dager. Prisene varierer etter parkeringsområde. Park C er langtidsparkering. Det er vanligvis billigere, men fortsatt i gangavstand fra terminalbygningen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig døgnet rundt i hele lufthavnen.