Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Grand Place, Brussel
 

Praktisk informasjon om Brussel

Slik kommer man seg rundt i byen

Det morderne og velorganiserte offentlige transportsystemet i Brüssel består av metro, trikk og buss. Systemet er brukervennlig med rutediagrammer og rutetabeller på de fleste holdeplassene. Gratis kart fås på turistkontoret. Trikken er en ideell måte å ta seg rundt på, og den er raskere enn bussen, særlig der den kjører under jorden (prémétro). Trikk og buss stopper kun på signal. Det finnes et eget system for lokaltog som knytter sentrum sammen med utkanten av byen. De er kanskje ikke så nyttige for turister, men man kan ta dem til og fra flyplassen. Billettene er de samme på alle transportmidler bortsett fra på lokaltogene. Når billetten er aktivert, kan den brukes til flere overganger i løpet av en time. Det står drosjer på egne holdeplasser rundt om i byen. De har taksametre og er dyre. Skatter og tips er inkludert i prisen. Det er relativt enkelt å ta seg rundt i byen, men generelt er det unødvendig å leie bil.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra april til oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Belgia er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter vil fungere. Støpsler med tre stifter, med jordingsstift, kan også brukes.

Valuta

Den belgiske myntenheten er euro (EUR). De fleste internasjonale kredittkort godtas. Det finnes minibanker i alle små og store byer. Bankene er åpne fra mandag til fredag kl. 9.00 til 16.00, og er lukket lørdag, søndag og offentlige fridager. Noen banker stenger en time i lunsjtiden. Det finnes imidlertid noen vekslingskontorer som har åpent søndag.

Kommunikasjon

Landskoden for Belgia er +32. Det er svært god mobildekning. Mobiloperatørene bruker GSM-nettverk. Det finnes mange internettkafeer, og dessuten vanlige kafeer og barer med gratis trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 101, eller 112 fra mobiltelefoner

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Brüssel internasjonale lufthavn

www.brusselsairport.be

Slik kommer man seg til byen

Togstasjonen ligger i underetasjen. Derfra er det forbindelse til Brussel og andre viktige reisemål både innenlands og utenlands. Busstasjonen befinner seg under ankomsthallen. Buss nr. 12 kjører på hverdager før 20.00, og nr. 21. kjører på alle andre tidspunkter til EU-kvarteret i byen. Det går busser til Antwerpen fra Brüssel lufthavn. Det går også buss mellom Brüssel lufthavn og de ulike toglinjene. Det finnes også drosjer med lisens og taksameter utenfor ankomsthallen.

Bilutleie

Flere store bilutleiefirmaer som Avis, Budget og Hertz har egen skranke i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen. Kjøreturen til Brussel sentrum tar ca. 30 minutter og koster rundt € 45. Det anbefales å ta drosjer med lisens, og disse kjennes igjen på sine blå og gule skilt.

Fasiliteter

Fasilitetene på flyplassen omfatter minibanker, vekslingskontorer, taxfree-butikker, kafeer/restauranter, parfymeri, religiøse tjenester, toginformasjon og -reservasjon, et reisebyrå og bagasjeoppbevaringsskap.

Parkering

Ekspressparkeringen befinner seg rett overfor terminalbygningen. Prisen er € 5 per time, og tiden er begrenset til fire timer. P1 og P2 tilbyr korttidsparkering til henholdsvis € 4 og € 3,60 per time. Det finnes også et rimeligere alternativ for langtidsparkering (inntil en uke) til € 18 per dag.

Internett

Det er trådløst Internett på hele lufthavnen via rent2connect eller følgende tjenesteleverandører: Boingo, Quiconnect, iPass, Telenet, T-Systems, Trustive eller WeRoam. Gratis trådløst Internett på Sheraton Brussels Airport Hotel som ligger rett ved.