Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Praktisk informasjon om Praha

Slik kommer man seg rundt i byen

Praha har et billig og effektivt transportsystem som består av busser, trikker, metro og en kabelbane i Petrin-åsen. Det historiske sentrumet er kompakt og kun for fotgjengere. Ellers er trikk en billig måte å se resten av byen på. Det finnes også mange metrostasjoner i sentrum. Trikkelinjene snor seg gjennom sentrum og er det beste alternativet etter metro. Bussene går helst utenfor sentrum, og de går litt uregelmessig. Etter midnatt går det færre busser og trikker, vanligvis en gang i timen. Billetter kan brukes på alle typer transport, men må kjøpes på forhånd og aktiveres før hver reise. Det er best å bestille drosje via telefon og be om kvittering for reisen før start. Leiebil er dyrt og unødvendig, fordi store deler av byen er fotgjengerområde. Det er vanskelig å finne parkeringsplass, og biltyveri er også et problem.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsler med to runde stifter og hull for stikkontaktens jordingsstift er standard. De fleste stikkontakter kan også brukes med standard europeisk støpsel med to stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er tsjekkisk krone, kjent som koruna (CZK), som deles i 100 haler. De fleste kredittkort som American Express, Diners Club, Visa og MasterCard aksepteres, men det er best å ha kontanter dersom man reiser utenfor Praha og de viktigste turistområdene. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og på vekslingskontorer og enkelte hoteller. Hoteller har høyere vekslingsgebyrer. Bankene er stengt i helgen. Minibanker (bankomater) er vanlig i Praha og er trolig den beste måten å skaffe seg lokal valuta til en god kurs på. Tsjekkia er fortsatt rimelig sammenlignet med resten av Europa, men forskjellen er stadig mindre.

Kommunikasjon

Landskoden for Tsjekkia er +420. Det er høye gebyr på utenlandssamtaler fra hoteller. Offentlige telefonkiosker er billigere. Telefonkort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiloperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med alle større internasjonale operatører, unntatt amerikanske. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

112 (generelt), 158 (politi), 155 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Praha Václav Havel lufthavn

www.prg.aero

Slik kommer man seg til byen

Cedaz minibusser kjører i skytteltrafikk til sentrum og slipper av passasjerer utenfor hoteller i hele byen. Airport Express tilbyr den raskeste transporten inn til Prahas sentralbanestasjon. Offentlige busser kjører regelmessig til alle deler av Praha med avgang fra holdeplass utenfor ankomsthallen. Prisen på kollektivtransport er avhengig av reisetidspunkt

Bilutleie

Alle de store bilutleiefirmaene er representert på lufthavnen, inkludert Avis, Europcar, Hertz og Sixt .

Drosjer på flyplassen

Det finnes også drosjer utenfor ankomsthallen. Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter. Avtal pris med sjåføren før reisen starter, for mange drosjer har ikke taksameter.

Transport mellom terminalene

Terminalene er knyttet sammen.

Fasiliteter

Det finnes flere barer, kafeer og restauranter i hovedterminalen. Vekslingskontor, minibanker og bank finnes også: Travelex i transittområdet er åpen hele døgnet. Det kan også leies konferanse- og møterom, og det er trådløst Internett i begge terminalene.

Parkering

Parkering på Praha Ruzyne internasjonale lufthavn er gratis de 15 første minuttene. Deretter koster parkering fra CZK 100 for 30 minutter og CZK 200 for en time rett foran terminalen. Korttidsparkering koster CZK 50 per time de første 11 timene, og CZK 590 per dag. Ukepriser oppgis på forespørsel.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett via nettverket "prg.aero-hotspot".