Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Fontenene i Aalborg
 

Praktisk informasjon om Aalborg

Slik kommer man seg rundt i byen

Ålborg har et godt utbygd bussystem som dekker det meste av byens sentrum. Priser og ruter får man på hovedbusstasjonen på JF Kennedys Plads. Det er enkelt å ta seg rundt i byen til fots eller med bysykkel. For sistnevnte må det betales et depositum som tilbakebetales når sykkelen settes tilbake på plass. Det går greit å kjøre bil i Ålborg så snart man har fått oversikt over byens mange enveiskjørte gater. Gratis korttidsparkering i de fleste sidegatene, og betalingsplasser dersom du ønsker å parkere over tid.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober)

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsler med to runde stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den danske myntenheten er dansk krone (DKK), som deles i 100 øre. Det finnes rikelig med minibanker over hele landet, og alle vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa. De fleste banker er stengt i helgene, men i København er det flere vekslingskontorer som holder åpent til sent på kvelden, syv dager i uken.

Kommunikasjon

Landskoden for Danmark er +45. Det finnes flere GSM-nettverk for mobiltelefoni. Disse har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. De fleste steder finnes det offentlige telefoner som kan brukes både til lokale og internasjonale samtaler, og som fungerer både med mynter og kontantkort. Det finnes internettkafeer i de fleste byområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Ålborg lufthavn

www.aal.dk

Slik kommer man seg til byen

Drosjer til Ålborg og Nørresundby venter utenfor terminalen. Du kan også ta metrobuss mellom Ålborg, Nørresundby og lufthavnen med regelmessige avganger. Limousinservice er også tilgjengelig. Det går også regelmessige tog mellom lufthavnen og Ålborg med Lindholm stasjon 3 km fra lufthavnen og Ålborg stasjon 5 km fra lufthavnen.

Bilutleie

Bilutleie inne i terminalen. Blant annet Avis, Hertz og Europcar.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er like utenfor terminalen. Kontakt lufthavnpersonalet dersom det ikke finnes drosjer tilgjengelig. De kan ringe etter en for deg. Det tar rundt 15 minutter til Ålborg sentrum.

Fasiliteter

Det finnes banker, vekslingskontorer, butikker, restauranter, en lounge samt fasiliteter for handikappede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering.

Internett

Gratis trådløst internett i en time via nettverket "WLAN Zone - The Cloud".