Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Lønstrup nær Billund
 

Praktisk informasjon om Billund

Slik kommer man seg rundt i byen

Til tross for at Billund er landets nest største lufthavn, er den nokså liten. Det går ikke tog hit, slik at de eneste transportmulighetene er vei eller fly. Det kjører regelmessig busser fra lufthavnen til området rundt. Om sommeren kjøres det gratis skyttelbuss til Billund sentrum og de største severdighetene. Det finnes registrerte drosjer over hele Danmark. Hvis taklyset lyser, kan de praies på gaten. Det er litt billigere enn å bestille en på forhånd. Som i resten av landet, er sykkel også et populært transportmiddel i Billund. Det finnes flere sykkelutleier for turister som ønsker å oppdage byen og omgivelsene rundt på egen hånd.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsler med to runde stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den danske myntenheten er dansk krone (DKK), som deles i 100 øre. Det finnes rikelig med minibanker over hele landet, og alle vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa. De fleste banker er stengt i helgene, men i København er det flere vekslingskontorer som holder åpent til sent på kvelden, syv dager i uken.

Kommunikasjon

Landskoden for Danmark er +45. Det finnes flere GSM-nettverk for mobiltelefoni. Disse har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. De fleste steder finnes det offentlige telefoner som kan brukes både til lokale og internasjonale samtaler, og som fungerer både med mynter og kontantkort. Det finnes internettkafeer i de fleste byområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Billund lufthavn

www.bll.dk

Slik kommer man seg til byen

Det går offentlige busser fra Billund til Vejle, Give, Esbjerg, Skanderborg og Århus.

Bilutleie

Det finnes flere bilutleiefirmaer på Billund lufthavn, blant annet Avis, Budget, Hertz, Europcar, og Sixt.

Drosjer på flyplassen

Det finnes en rekke drosjeselskaper som kjører til og fra flyplassen, blant annet Billund Taxa, Give Taxi, Herning Taxa, Himmerlands Taxi og Ikast Taxa.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter tollfri butikk, restauranter, bagasjeoppbevaring, vekslingskontor, møtefasiliteter, røykeområder og VIP-lounger.

Parkering

Korttidsparkering er på P3 like ved terminalen. Den første timen er gratis, og hver påfølgende time koster DKK 30. P1 er den nærmeste langtidsparkeringen. Der er prisen DKK 95 per dag og DKK 405 for åtte dager. P5 og P6 ligger litt lenger unna. Der er prisen DKK 85 per dag og DKK 375 for åtte dager. P7, P8 og P9 ligger lengst fra terminalen. Der er prisen DKK 80 per dag og DKK 335 for åtte dager. Det kjører gratis skyttelbusser til og fra terminalen. Det finnes betalingsautomater i ankomsthallen, i terminalbygningen og på områdene som fører ut til parkeringsplassene.

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett under nettverksnavnet: FREEinternetBLL.