Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Frederiksborg hage, København
 

Praktisk informasjon om København

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport er eksepsjonelt trygg, pålitelig, ren og billig i København. Metro, busser og tog bruker samme billettsystem, slik at man kan bytte uten ekstra kostnader. Åpen fra 05.00 til 23.30. Det går nattbusser fra City Hall Square til forstedene. Metroen kjører også natt til lørdag og søndag. Metroen kjører fra Vanløse stasjon til Lergravsparken i Amager Øst, til Ørestad i Amager Vest samt Frediksberg. Bussene er gule, og holdeplassene er tydelig merket med gule skilt. Både lokalbefolkningen og besøkende er glade i å sykle, og København har sykkelveier langs alle større gater. Det finnes godt med drosjer i København. De drives av fem ulike selskaper. Drosjene har et lysende skilt på taket når de er ledige, og kan praies hvor som helst. Trafikken er ofte tett i sentrum, og en bil kan lett bli en byrde snarere enn en fordel.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsler med to runde stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den danske myntenheten er dansk krone (DKK), som deles i 100 øre. Det finnes rikelig med minibanker over hele landet, og alle vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa. De fleste banker er stengt i helgene, men i København er det flere vekslingskontorer som holder åpent til sent på kvelden, syv dager i uken.

Kommunikasjon

Landskoden for Danmark er +45. Det finnes flere GSM-nettverk for mobiltelefoni. Disse har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. De fleste steder finnes det offentlige telefoner som kan brukes både til lokale og internasjonale samtaler, og som fungerer både med mynter og kontantkort. Det finnes internettkafeer i de fleste byområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

København internasjonale lufthavn

www.cph.dk

Slik kommer man seg til byen

Busser, tog og drosjer tilbyr transport inn til København sentrum. Det finnes flere lokale bussruter som forbinder lufthavnen og sentrum av byen. Reisen tar ca. 45 minutter. Tog- og metrobilletter selges på billettkontoret overfor togstasjonen i terminal 3. Metroen går med få minutters mellomrom om dagen og hvert 15. minutt om natten. Drosjer venter utenfor ankomsthallen i terminalen og koster ca. DKK 250-300. Turen kan betales med kredittkort.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Europcar, Hertz, Budget og Avis er noen av de som har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminal 1 og 3. Turen kan betales kontant eller med kredittkort.

Transport mellom terminalene

Det kjører en gratis skyttelbuss mellom terminal 3 og terminal 2 (internasjonal) og terminal 1 (innland).

Fasiliteter

Alle terminaler har banker, barer, restauranter og møterom. Lufthavnen i København inneholder et kjøpesenter med et stort utvalg av butikker.

Parkering

Det finnes elleve parkeringsplasser på København internasjonale lufthavn, og prisen er høyere jo nærmere terminalen de ligger. De fleste tilbyr 15 minutter gratis parkering, og alle er forbundet med terminalen via gratis skyttelbusser.

Internett

Det er raskt, gratis trådløst Internett på hele København lufthavn for passasjerer som registrerer seg for et gratis CPH fordelsprogram. Vanlig pris er DKK 60 for en time eller DKK 80 for fire timer.