Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Sjøutsikt utenfor Helsinki
 

Praktisk informasjon om Helsinki

Slik kommer man seg rundt i byen

Helsinki har et enkelt og svært effektivt offentlig transportsystem, et av de beste i Europa, noe som gjør det enkelt å hoppe på trikker, busser, t-bane eller en ferge med en enkeltbillett som kjøpes hos sjåføren, i billettautomater eller via SMS på mobiltelefon. Spesielle turistbilletter er tilgjengelige for besøkende for en, tre eller fem dager med ubegrenset bruk av kollektivsystemet. Det finnes mange drosjer med taksameter, og det er lett å finne drosjer på holdeplassene eller bestille via telefon. Det er enkelt å kjøre bil og finne veien i Helsinki. Det finnes flere bilutleiefirmaer. Når det er fint vær, hvorfor kjøre når du kan gå? Helsinki er så kompakt og trivelig at det å ta seg frem til fots er et fristende alternativ. Mange av de mest populære attraksjonene ligger i nærheten av hverandre, og kan lett nås til fots. Det finnes også mange parker å spasere i. Eventuelt kan man om sommeren benytte hundrevis av kilometer med sykkelveier. Det finnes bysykler som man kan bruke mot et lite beløp. Disse står i stativer spredt rundt i byen.

Tid

GMT +2 (GMT +3 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Finland er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes banker, minibanker og vekslingskontorer i alle byer og flyplasser. Bankene er stengt i helgen. American Express, Diner's Club, Eurocard, Access, MasterCard og Visa godtas på hoteller, restauranter og i større butikker. Den enkleste måten å få tak i kontanter, er å bruke minibank.

Kommunikasjon

Landskoden for Finland er +358. Store deler av landet er dekket av mobiltelefonnettverk. Nettverksoperatørene bruker GSM-nettverk. Disse er kompatible med de fleste internasjonale mobiloperatører. Det går an å ringe fra offentlige telefonkiosker og hoteller, og dessuten post- og telekontorer. Det finnes internettkafeer i alle små- og storbyer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Helsinki-Vantaa internasjonale lufthavn

www.finavia.fi

Slik kommer man seg til byen

Det er regelmessige bussruter mellom Helsinki, Tikkurila jernbanestasjon og flyplassen. Busstransport fra flyplassen til lokale hoteller og parkeringsplasser er gratis. Finnairs flybuss kjører også til Helsinki sentrum.

Bilutleie

Avis, Budget, Hertz og Europcar er representert på lufthavnen. Serviceskrankene ligger i korridoren mellom de to terminalene.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen i både innenlands- og utenlandsterminalen. Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter, og du kan forvente å betale ca. € 45 til € 50.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger i samme bygning og i kort gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Flyplassen har flere banker med vekslingsfasiliteter, og det finnes minibanker over hele flyplassen. Det finnes mange restauranter og kafeer i terminalene i tillegg til tollfrie butikker og tre shoppingområder med en rekke butikker. Det finnes også reisebyråer, apotek og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Parkering på Helsinki Vantaa lufthavn koster fra € 10 til € 30 per dag i inntil tre dager, og deretter € 3 til € 10 per dag. Korttidsparkering for henting og levering koster € 1 for hvert 10. minutt

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett.