KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Praktisk informasjon om Lyon

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt å komme seg rundt i Lyon, og nokså rimelig sammenlignet med andre europeiske byer. Lyon nyter godt av veiene og elvene i Rhône-dalen, og det er mange veier inn og ut av byen. Forbindelsen mellom fly og tog er god takket være Lyon Saint-Exupéry lufthavns egen TGV-stasjon for høyhastighetstog, og godt utbygde TGV-nettverk og motorveier. Byens kollektivtransportsystem består av mer enn 130 busslinjer, to kabelbaner, fire metrolinjer og fem trikkelinjer. Det benyttes samme type billetter på alle transportmidler. En enkeltbillett er gyldig i en time. Det gir rett til overgang til andre ruter og transportmidler, men ikke returreise. City Card er ideelt for sightseeing. Med det kan du besøke det meste av byen og få gratis adgang enkelte steder. Metroen kjører fra 05.00 til 24.00. Deretter går det nattbusser. Det er god tilgang på drosjer. Pass på at drosjesjåføren setter på taksameteret og at det er tilbakestilt før turen starter. Dersom drosjen ikke har taksameter, må du avtale pris på forhånd. Gamlebyen i Lyon er sjarmerende og kan fint utforskes til fots. Det er også mulig å leie sykkel.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. Mobiltelefoner kan brukes i Frankrike, men sørg for å sjekke roamingkostnader før du reiser. Det er ofte billigere å få et lokalt SIM-kort fra leverandører som Orange eller Bouygues. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i de fleste hoteller, restauranter og lignende steder.

Nødnummer

112 (generelt)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Lyon Saint Exupéry internasjonale lufthavn

www.lyonaeroports.com

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig busser til Lyon og andre større byer i Rhône-Alpes-området. Høyhastighetstoget TGV stopper i gangavstand fra lufthavnen og har regelmessige avganger til de største franske byene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt er representert på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er utenfor terminal 1 ankomst. Gjennomsnittsprisen inn til Lyon sentrum er rundt € 50–55 om dagen og € 65–70 om kvelden/natten.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger like ved hverandre og i gangavstand. De er forbundet med langtidsparkeringen med en gratis skyttelbuss.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter bagasjeoppbevaring, et postkontor, barer, restauranter, butikker, et reisebyrå, stellerom, apotek, fotoautomat, spilleområde, conciergeservice samt et businessenter med møterom og sekretærtjenester. Det finnes minibanker og vekslingskontorer over hele lufthavnen. Det finnes gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes godt med parkeringsplasser, og det går skyttelbusser til de som ligger lengst unna. Det går gratis skyttelbuss hvert 10. minutt.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i alle terminalene.